Her şey BÜGED’le değişti… Büyükorhan gençliğinden umut veren adımlar

BUYUKORHANDA BUGED FESTIVALI
BUYUKORHANDA BUGED FESTIVALI

Dağ yöresi… Bursa’nın sosyo-ekonomik sorunları olan ilerleyememiş bölgesi. Fakat, bir şeylerin değiştiğini gösteren, umut veren adımlar atılıyor.
O adımların…
2014’te kurulan ve kısa adı BÜGED olan Büyükorhan Gençlik Derneği’nden gelmesi daha da anlamlı.
Örneğin…
Büyükorhan’da ilk kez Bilim Çocuk Festivali düzenleyen BÜGED Başkanı Emrah Seyrek ve gönüllü ekipleri, ramazanda geniş katılımlı iftar verdiler.
Dahası…
Her yıl “Yarının Geleceğine Bugünden El Ver” sosyal sorumluluk projesiyle derslerinde başarılı öğrencilerin yaşamlarında ilk kez Bursa’yı görmelerini sağlarken, giyim eşyaları alıyorlar, sinemaya bile götürüyorlar.
Yine…
Her yıl BÜGEDFEST adıyla Büyükorhan’da konserler düzenliyorlar. 11 Temmuz’daki festivalin hazırlığına da başladılar.
Ayrıca…
Bursa’daki gençlik dernekleriyle işbirliği yapıyorlar, Avrupa Birliği projeleri de geliştiren Büyükorhan gençliği unut ve heyecan veriyor.