CHP Mersin’den sonra ikinci Milletin Sesi mitingini Bursa’da yapıyor

CHP iL BASKANI iSMET KARACA TREN NEREDE EYLEMi
CHP iL BASKANI iSMET KARACA TREN NEREDE EYLEMi

Gerçi… Meydana Mersin Valiliği’nin izin vermemesiyle gündeme geldi, ama 4 Aralık’taki Milletin Sesi mitingi, seçim dönemi dışı dönemin ilk mitingiydi.
Son dönemde…
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu farklı bir siyaset tarzı uyguluyor ve tartışılan kurumlara gidiyor kapıları önünde açıklama yapıyor.
Yereldeyse…
CHP İl Başkanı İsmet Karaca uyguladığı sokak siyaseti tarzında tempoyu arttırdı. Son olarak da “hızlı treni aramak” için Genel Merkez’den gelen milletvekilleriyle birlikte yürüyüş yaptı.
Gördüğümüz kadarıyla…
Karaca’nın yürüyüşü etkili oldu ve Ulaştırma Bakanlığı da ilk kez Bursa’nın hızlı tren projesiyle ilgili ayrıntılı bir açıklama yapma gereği duydu.
Şimdiyse…
Kılıçdaroğlu tarafından Karaca’ya büyük görev verildiği izlenimi yansıtan yeni bir gelişme var.
O da şu…
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ilkini 4 Aralık’ta Mersin’de düzenlediği Milletin Sesi mitinglerinin ikincisini Bursa’da yapma kararı aldı.
Hatta…
Kararını hem MYK’da dile getirdi, hem milletvekillerine açıkladı.
Haberi duyunca…
CHP İl Başkanı İsmet Karaca’yı aradık. “Evet, böyle bir gelişme var” diye söze başladı ve şunu söyledi:
“Sayın Genel Başkanımızın kararı doğrultusunda mayıs ayının üçüncü haftası Bursa’da dev bir miting organize etmek üzere kolları sıvadık.”
İlk yaptığı şu:
“Cuma günü saat 17.00’de Bursa’da geniş katılımlı bir toplantı yapacağız. Başta Genel Başkan Yardımcımız Sayın Lale Karabıyık olmak üzere milletvekillerimiz, ilçe başkanlarımız, belediye başkanlarımız, Büyükşehir Adayımız Sayın Mustafa Bozbey’in katılımıyla toplantı yapacağız.”
Gündemi de söyledi:
“Mayısın üçüncü haftası Genel Başkanımız Milletin Sesi mitingiyle Bursa’da olacak. Biz de gününü ve yerini belirleyip başvuruları yapacağız.”
Şunu da ekledi:
“Katılımın Bursa ağırlıklı olmasını önemsiyoruz. Örgütlerimiz de bunun için çalışacak.”