Uçuşlar devam edecek… Siyaset devreye girince Yenişehir kurtuldu

YAZI iCiN AK PARTi iL BASKANI DAVUT GURKAN BURSA MiLLETVEKiLi MUSTAFE ESGiN YENiSEHiR BELEDiYE BASKANI DAVUT AYDIN YENiSEHiR HAVAALANI ZiYARETi
YAZI iCiN AK PARTi iL BASKANI DAVUT GURKAN BURSA MiLLETVEKiLi MUSTAFE ESGiN YENiSEHiR BELEDiYE BASKANI DAVUT AYDIN YENiSEHiR HAVAALANI ZiYARETi

Açıkçası… Çarşamba sabahı haberi duyduğumuzda iki farklı duygu yaşadık.
Önce…
Ukrayna’ya açtığı savaş nedeniyle Amerika ve Avrupa ülkelerinin yaptırım uyguladığı Rusya’nın dünyaya Türk hava sahasından açılması için, Putin’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan Moskova hattına 100 büyük uçak istemesi hoşumuza gitti.
Savaşa rağmen Türkiye’deki tatil rezervasyonlarını iptal ettirmeyen ve bu yıl 10 milyona ulaşması beklenen Rus turistlerin Türk uçaklarıyla taşınmasının devlet politikası olması önemliydi.
Fakat…
THY’nin Moskova hattına 100 büyük uçak tahsis ederken, durduracağı yurt için uçuşlar arasında Muş, Erzurum,Trabzon’a uçulan Yenişehir Havaalanı olması üzücüydü.
Yine de…
AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan ve Bursa milletvekillerinin “uçuşlar küçük uçaklarla devam etsin” önerisinin Ulaştırma Bakanlığı tarafından incelemeye alınmasıyla umutlandık.
Sonrasında…
İl Başkanı Gürkan ve milletvekilleri gece boyu Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu ile görüşmeye ve Yenişehir uçuşlarının önemini anlatmaya devam ettiler.
Beklenen haber de geç saatlerde geldi.
Ulaştırma Bakanlığı, uçuşların duracağı havaalanları arasından Yenişehir’i çıkarması bir anda sevinç dalgasına yol açtı.
Nitekim…
AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin ve Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın ile AK Parti ve MHP’nin Yenişehir ilçe teşkilatları Yenişehir Havaalanı’na gittiler.
300 kişinin çalıştığı Yenişehir Havaalanı personeli tarafından çiçeklerle karşılanan siyasiler, Muş seferi yolcularını da uğurladılar.
Ziyaret sonrası…
Gürkan’ı aradığımızda “Ziyaretimizle uçuşların durmadığını gösterirken, yapılan dezenformasyon da boşa çıktı” dedi ve şuna dikkat çekti:
“Uğurladığımız Muş uçağı yüzde 88 dolulukla gitti. Diğer seferlerimiz de kış olmasına karşın yüzde 80 civarında. Hedefimiz bunları geliştirmek.”