
Kararı… Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı verdi. Verirken de, “gün ışığından azami yararlanmak” için cadde ve sokak aydınlatmalarında yeni düzenleme yapıldı. Elektrik dağıtım şirketleri de hemen uygulamaya başladı.
Buna göre…
Cadde ve sokak aydınlatma armatürleri 15 dakika geç yanıp 30 dakika erken söndürülecek ve bu 45 dakikayla enerji tasarrufu yapılacak.
Ne var ki…
Tasarruf önemli olmakla birlikte, cadde ve sokak aydınlatmasındaki 45 dakika beraberinde bazı güvenlik riskleri getiriyor.
Nitekim…
Pazartesi saat 18.00 civarında İzmir Caddesi/Karacabey Yolu’nda çektiği fotoğrafı gönderen dostumuz şu uyarıda bulundu:
“Ana yolda aydınlatma armatürleri yanmıyor. Bu durum sokaklar için daha tehlikeli. Hatta, trafik güvenliği için risk oluşturduğu gibi asayiş için de ciddi problem.”
Değer mi, anlayamadık.