Sevindiren haberi Vali Canbolat verdi: Bursa’da müsilaj kalmadı, ama mücadeleye devam

BURSA VALiSi YAKUP CANBOLAT
BURSA VALiSi YAKUP CANBOLAT

İlk fotoğraf… Ahmet Yıldırım dostumuzdan gelmiş, biz de 29 Mart günü yayınlamıştık. Fotoğraf, Gemlik’te görülen beyaz köpüklerin Burgaz sahillerini nasıl kapladığını gözümüze sokuyordu.
Sonra…
Mayısın ilk haftasından itibaren çamur gibi tabaka kaplayınca Gemlik Körfezi’ndeki tüm sahillerde denizin rengi maviden sarıya döndü.
Başlangıçta…
Planktonların “kirlilik değil, ekolojik” olduğu düşünüldü. Fakat her yere yayılınca işin boyutu anlaşıldı. Dikkat çeken ilk siyasetçi ise, çevre duyarlılığıyla tanıdığımız CHP eski Milletvekili Kemal Demirel oldu.
Ne zaman ki…
Denizin öldüğünü gösteren deniz salyası ya da müsilaj katmanı İstanbul’a ulaştı, konu Türkiye’nin gündemine geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın direktifiyle de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçti.
Bu süreçte…
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un zaman zaman “denizden toplanan müsilaj” açıklamalarında yer alan Bursa rakamları ise yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi:
“Neden en az müsilaj Bursa’da toplandı?”
İşte…
Bu konuyu, sohbetimiz sırasında Bursa Valisi Yakup Canbolat’la konuştuk.
Dedi ki:
“Bursalılar rahat olsunlar. Sahillerimizde müsilajla mücadele çalışmamız da, Marmara Denizi’nin kirlenmesini önlemeye yönelik çalışmalarımız da hiç aksamadan sürüyor. Mücadelede sorun yok.”
Ardından…
“Bursa’nın müsilaj toplanmasında en geride görünmesinin nedeni şu” dedi ve son durumu açıkladı:
“Bir yandan ekiplerimiz müsilajı toplarken, bir yandan rüzgarlar akıntıyla alıp götürdü. Şu an Bursa sahillerinde müsilaj yok. Ters rüzgar eser ve geri gelirse de biz mücadeleye hazırız.”
Vurguladığı şu:
“Denizlerimizde müsilaj kalmadığı için, toplanan müsilaj da yok. Kaldı ki, 4 vidanjör göndererek İstanbul’daki çalışmalara destek veriyoruz.”
Biz de…
Bursa’daki durumla ilgili bilgilendirdiği için Vali Canbolat’a teşekkür ettik.