Bursa’da beklenti başka, Ankara farklı… Yunuseli’nin bir bölümü konut, büyük bölümü park eğilimi

YUNUSELi HAVAALANI
YUNUSELi HAVAALANI

Görünen şu… Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş arasında iyi bir diyalog oluştu.
Bakan ve Başkan sık sık görüşüp bir araya geliyorlar. Zaten Bakan da son dönemde Bursa’ya en çok gelen ve yatırım yapan oldu.
Kuşkusuz…
Bu diyalogda, Bursa ile ilgili konulara duyarsız kalmayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katkısı var.
Nitekim…
Kentsel dönüşüm başta olmak üzere, Millet Bahçeleri projelerine bu dönem Ankara daha sıcak yaklaşıp çözümcü rolü üstleniyor.
Dahası…
Osmanlı’nın kuruluş döneminde şehirleşme modelini ilk uyguladığı kentin tarihiyle barışık, modern geleceğe de uzanan yeni kent modeline katkı koyuyor.
Bu noktada…
Gündemde olan ve hazırlıkları süren kentsel dönüşüm projeleri yanında, kent kamuoyunun da merakla beklediği Yunuseli Havaalanı arazisi için Ankara-Bursa arasında fikir alışverişlerinin başladığı kulağımıza geliyor.
Aslında…
Askeri alanların da olması nedeniyle çoklu sahiplik konumundaki havaalanı arazisinin büyük bölümü Hazine kaydı nedeniyle Milli Emlak’a, dolayısıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na geçti.
O bakımdan…
Araziyle ilgili her adımın Bakanlık’la birlikte atılması gerekiyor.
Gerçi…
Kent kamuoyunda “Yunuseli Havaalanı’nın korunması” ve “Yoğun kent yapılaşması arasında yeşil alan olarak düzenlenmesi ve nefes alınacak ortam ortaya çıkarılması” beklentileri var.
Buna karşılık…
Ankara kaynaklı olarak kulağımıza, çoklu proje modeli üzerinde düşünüldüğü yolunda bazı söylentiler geliyor.
Örneğin…
“1400 dönümlük havaalanı arazisinin bir bölümü askeri bölge. Onun dışındaki arazinin bir bölümü kentsel dönüşümlere rezerv ve düşük katlı konut bölgesi düşünülebilir. Geniş bölüm de özel bir projeyle yeşil alan düzenlenebilir” deniyor.
Kesin karar olmamakla birlikte, Ankara’nın bu formül üzerinde çalıştığı kulağımıza geldi.