![ULUDAG UNiVERSiTESi ASI GELiSTiRME ONCELiK KONUSU ULUDAG UNiVERSiTESi ASI GELiSTiRME ONCELiK KONUSU](https://ahmeteminyilmaz.com/wp-content/uploads/2021/05/3-ULUDAG-UNiVERSiTESi-ASI-GELiSTiRME-ONCELiK-KONUSU.jpg)
Elbette… İlgili akademik çevrelerin bilgisi vardır, ama biz 10’a yakın aşı geliştirme projesinde yer alan Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadir Yeşilbağ’dan öğrendik.
Dedi ki:
“Bursa Uludağ Üniversitesi’nin 3 öncelikli alanı var. O alanlardan biri aşı geliştirme. YÖK ve TÜBİTAK da bunu onayladı.”
Yani…
“Yani, Türkiye’de bundan sonra aşı geliştirme çalışmalarında öncülüğü Bursa Uludağ Üniversitesi yapacak.”
Şunu vurguladı:
“Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz’un öncelikli alan tercihinde çok büyük emeği var. Onun desteğiyle bundan sonrasında aşı geliştirmede daha da ilerleyeceğimizi düşünüyorum.”
Şu bilgiyi de verdi:
“10 yıldır aşı geliştirme üzerine çalışıyorum. Geliştirdiğimiz 10’a yakın yerli lisanslı aşılar VETAL’in Adıyaman’daki modern tesisinde üretiliyor ve pek çok ülkeye satılıyor.”