
Daha önce de yazdık… 1986 ya da 1987 yılıydı ve Hakimiyet gazetesinde köşe yazmanın yanında Yazı İşleri Müdürü olarak çalışıyorduk. Gazeteciliğe İstanbul’da devam eden Ahmet Utlu bir gün özel haberle geldi.
Daha doğrusu…
Rahmetli Ekrem Barışık döneminde belediye meclisi üyeleri Kemal Türkün, Gönen Çakmakçı, Eser Ceyhan, Mustafa Kuşdil gibi isimlerin yeni Bursa planladıklarını öğrenmişti.
İzmir Yolu’nda, Beşevler Mezarlığı arkasındaki arazide, kooperatifler eliyle İstanbul’daki Ataköy konutları gibi bir kent söz konusuydu.
Haberi…
Başlıkta “Ataköy gibi” ifadesi uzun kalınca, “İzmir Yolu’nda Atakent kuruluyor” manşetiyle Bursa’ya duyurduk. Önce Ataevler ortaya çıktı. 1989’da Fethiye, İhsaniye, Karaman, Beşevler, Özlüce, Ertuğrul köyleri birleştirilip Nilüfer ilçesi kuruldu.
Yeni Bursa olarak planlanan Nilüfer’i 1999-2019 arasında yöneten Mustafa Bozbey tüm Türkiye’ye tanıttı. Fakat, 1989’da seçilen Kurucu Belediye Başkanı rahmetli Ziya Güney’le 1994’te seçilen Faruk Baykal’ın plan disipliniyle bugün herkesin yaşamak istediği kent haline geldi.
Rakamları da…
730. gün sunumunda Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem açıkladı:
“Kurulduğunda 50 bin olan nüfus 485 bine ulaştı. Büyükşehir Belediyesi Master Planı’nda da 2035’te 975 bin öngörülüyor.”
Kendisi de mimar olan Erdem, 2 dönem Belediye Başkan Yardımcısı olarak yönetiminde yer aldığı Nilüfer’de kontrolsüz büyüme istemediklerini söyledi.
Kuruluş döneminde otelkent olan Nilüfer’in bugün kültür-sanat-spor gibi etkinliklerle anıldığını; yeşil alanları, yeme-içme ve eğlence mekanlarıyla da Bursa’nın gözbebeği olduğunu anımsattı.
Sunumunda…
Görevi devraldığı Mustafa Bozbey’e teşekkür edip, 730 günde yaptıklarını anlattıktan sonra bir de hedef koydu:
“8 sanayi bölgesini barındıran Nilüfer’e Tarım Kenti kimliğini de kazandırmak istiyoruz.”