
2014 yılında… Osmangazi Belediyesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı protokol yaptıklarında, Yakın Çevre Yolu üzerinde Demirtaş Kavşağı yanında Türkiye’nin en büyük atletizm salonu olacağı duyuruldu.
Maliyeti de Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Osmangazi Belediyesi yarı yarıya karşılayacaklardı.
Geçen yıl…
Tesis bitti, koltuklar monte edildi, sıra atletlerin koşacağı piste gelmişti ki, Ankara’dan gelen projenin hatalı olduğu, eğimli pist yerine açık havadaki düz pist projesi hazırlandığı ortaya çıktı.
Bu durumu…
26 Ağustos 2019 günü bu sütunlardan duyurduk. Sonra devreye Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu girdi. Özel ilgisi ve takibiyle 21 Temmuz 2020 günü yeniden ihale yapıldı.
İşte…
Bu sürecin ardından Bursa Atletizm Salonu’nda uluslararası kriterlere uygun pistin yapımına başlandı. Şimdi nefes kesen yarışlar için sabırsızlanıyoruz.