Çekirge’ye termal ve fizik hastanesi… Sağlıkta Bursa’ya özgü yeni hastane yatırımı

DR MUSTAFA ESGiN
DR MUSTAFA ESGiN

Listeyi… Sağlık Bakanlığı hazırladı ve 2021 yılı programına alınmak üzere Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’na gönderdi.
İncelerken…
Bursa için onayı istenen yeni yatırımlar arasında Çekirge 300 Yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’ni fark ettik.
Bunun üzerine…
Sağlık yatırımlarını yakından takip eden, AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Sağlık Komisyonu Üyesi Dr. Mustafa Esgin’i arayıp yeni hastanenin yerini sorduk.
Önce şunu söyledi:
“Sağlıkta bir yandan pandemiyle mücadele ederken, bir yandan yeni sağlık anlayışı ve bunun ortaya çıkardığı ihtiyaçlar doğrultusunda yeni yatırım planları yapıyoruz.”
Şunu vurguladı:
“Sağlık turizmi Bursa’nın hep gündeminde olan bir konu. Şifalı termal sularımız var, altyapısı güçlü sağlık sistemimiz ve deneyimli uzman doktorlara sahibiz.”
Bu noktada…
“Gerçi bugünün önceliği pandemi, ama bittiğinde yeni döneme hazır olmalıyız” deyip şu bilgiyi verdi:
“300 yataklı Çekirge Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi yeri için kesin karar yok. Bakanlığımız bazı alternatiflerin üzerinde çalışıyor.”
Anladığımız kadarıyla…
Esgin, spekülasyonlara yol açmamak için hastane yerinin kesinleşmesini bekliyor, fakat ipuçlarından yola çıkarak tahmin yapabiliriz.
Örneğin…
Çekirge bölgesinde, tarihi Asker Hastanesi ve yeni dönemde fizik-tedavi yanında geleneksel tıp için planlanan GETAT var. Yeni projeye de yakın. Fakat, onların yerine yeni hastane pek kolay gözükmüyor.
Buna karşın…
1970 yılında SSK Bursa Hastanesi olarak hizmet vermeye başlayan, kurumsal birleşme sonrası Çekirge Devlet Hastanesi’ne dönüşen bina, bittiğinde Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi’ne taşınacak.
O bakımdan…
Çekirge Devlet Hastanesi taşındığında yerine 300 yataklı Çekirge Fizik Tedavi Rehabilitasyon Hastanesi yapılacağı öngörülebilir.
Bunun için de en erken 2024 yılı başı gözüküyor.