Elektrikli cihazlar doğru kullanılırsa fatura da iner… Kapı kapı gezip tasarrufu anlatıyorlar

LIMAK ENERJI GENEL MUDURU ALI ERMAN AYTAC
LIMAK ENERJI GENEL MUDURU ALI ERMAN AYTAC

Genç nesiller bilmez… Bir zamanlar, elektrik üretimi tüketimi karşılamadığı için günün belirli saatlerinde periyodik olarak elektrik kesintisi uygulanırdı.
Bizim kuşak bu kesintilerle büyüdü.
O yıllar, mum ya da gaz lambaları evlerin vazgeçilmeziydi. Evlerde de aydınlatma dışında elektrikli cihaz olarak buzdolabı ve televizyon vardı.
Günümüzdeyse…
Birkaç dakikalık elektrik kesintisine bile tahammülümüz yok. Çünkü, kullandığımız her şey elektrikle çalıştığı için resmen yaşam duruyor.
Aydınlatmanın yanı sıra buzdolabından fırına, televizyon ve bilgisayardan mutfaktaki aletlere, ısınmadan serinlemeye, hatta cep telefonu şarjına kadar elektriğe bağımlı hale geldik.
Ne var ki…
Bunun da bir faturası var. Günlük yaşamı kolaylaştıran elektrikli cihazlar arttıkça, elektik tüketimi de arttığı için elektrik faturaları yükseliyor.
İşte…
Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Yalova illerinde toplam 5 milyon elektik abonesine hizmet veren Limak Enerji Genel Müdürü Ali Erman Aytaç tam da bu kapsamda önemli bir çalışma başlattı.
Çalışma…
Ev ve işyerlerindeki elektrikli cihazların doğru kullanımını abonelere, yani tüketicilere anlatmayı hedefliyor. Bu yolla da hem enerji tasarrufu sağlanması, hem de tüketim azalacağı için elektrik faturalarının düşürülmesi amaçlanıyor.
Bunun için de…
“Enerji Danışmanım” adı verilen timler ev ve işyerlerini kap kapı gezip elektrikli cihazları doğru kullanarak nasıl elektrik tasarrufu yapabileceklerini ve faturaların nasıl azalacağını anlatıyorlar.
Nitekim…
Vatandaşın yararına olan projeyi Limak Enerji Genel Müdürü Ali Erman Aytaç şöyle anlattı:
“Enerji Danışmanım Timi ev ve iş yerlerini ziyaret edip, tasarruf ve verimlilik konusunda bilinçlendirme yapıyor. Ziyaret sırasında elektrikli aletlerin, aydınlatmaların, ısıtma ve soğutma sistemlerinin enerji tüketimleri incelenerek, bu cihazların nasıl kullanılması ve konumlandırılması gerektiği anlatılıyor.”
Hedefi de açıkladı:
“Mümkün olduğu kadar çık ev ve işyerine ulaşarak tasarruf bilincini yaygınlaştırmak istiyoruz.”