Çağlar’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan yorumu: Dünyaya dik duruyor, asla blöf yapmıyor, neyi hedefliyorsa yapıyor

CAViT CAGLAR VE SABAH GAZETESi YAZARI TUBA KALCIK
CAViT CAGLAR VE SABAH GAZETESi YAZARI TUBA KALCIK

Yıllarca… Bursa’nın Ankara siyasetindeki en etkili ismi oldu. Özellikle DYP-SHP koalisyon hükümetinde ikinci adam pozisyonunda olduğu için her konunun en yakınındaki isimdi.
O dönem…
Bursa’ya gelen merkezi idare bütçeli yatırımların hepsinde siyasi otorite olarak etkisi, katkısı, izi vardı. Bursaspor’da en uzun süre başkanlık yapan isim olarak da kent tarihine geçti.
Devlet eski Bakanı ve Olay Medya Kurucusu Cavit Çağlar, tekstil sanayicisi ve spor yöneticisi olarak sergilediği başarı yanında siyasetteki etkisiyle Türkiye’nin tanıdığı deneyimli bir isim.
Nitekim…
Sabah Gazetesi Yazarı Tuba Kalçık’a verdiği röportajda, yılların iş-siyaset-spor dünyası deneyimiyle bugünkü gelişmeleri objektif bakışla değerlendiriyor.
Örneğin…
“Erdoğan nasıl bir lider?” sorusuna şöyle cevap veriyor:
“Cumhurbaşkanımız tartışmasız çok özel bir lider. Neyi hedefliyorsa onu hayata geçiriyor. Asla blöf yapmıyor. İnandığı şey için sonuna kadar mücadele ediyor. Erdoğan dünyaya karşı dik duruyor.”
Ardından…
“Kazan-kazan politikası” izlediğini söylediği Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın  Rusya ve Amerika ilişkilerine dikkat çekerken “Erdoğan ve Putin… İkisi de büyük devlet adamları” diyor ve şuna işaret ediyor:
“Hem Rusya, hem de Amerika ile dengeli ilişkilerimiz sayesinde bölgede çok daha güçlü bir konumda olacağız.”
Bu noktada…
Trump’un geç de olsa Cumhurbaşkanı Erdoğan’la iyi anlaşmak zorunda olduğunu anladığını söylerken, Biden’in konuşmasını “hadsizlik” görüyor.
Bağımsızlığımızı 15 Temmuz’da tüm dünyaya gösterdiğimizi, halkımızın artık demokrasiye sahip çıktığını söyledikten sonra şu karşılaştırmayı yapıyor:
“Benim siyaset yaptığım dönemde, açık söyleyeyim, biraz da askerden korkardık. Genelkurmay bir laf etse darmadağın olurduk. Artık dönem değişti, demokrasimiz çok gelişti.”
Sonra da…
Koalisyonları anımsatıp bugünkü yönetim sistemi üzerine görüşünü açıklıyor:
“Biz SHP ile koalisyon yaptığımızda çok büyük zorluklar yaşadık. Başkanlık sistemi bu açıdan avantajlı. Dünya büyük bir dönüşüme girdi. Türkiye de yeni döneme en uygun sisteme geçti.”