Yıldırım Belediyesi’nden kentin doğusuna yeni yol: 2 cadde ve 2 kavşak rahatlayacak

YILDIRIM BELEDİYE BAŞKANI OKTAY YILMAZ VE YUNUS EMRE BULVARI DEVAMI İÇİN YIKIM
YILDIRIM BELEDİYE BAŞKANI OKTAY YILMAZ VE YUNUS EMRE BULVARI DEVAMI İÇİN YIKIM

70’li yılların sonlarıydı… Ankara yönünden gelip İstanbul ve İzmir yollarına gidecek araçların kent merkezine girmemeleri ve trafiği arttırmamaları için Gürsu’dan Görükle’ye kadar yeni yol yapıldı.
O yıllarda Çevre Yolu kavramı olmadığı için de adına transit yol dendi.
Ne var ki…
Hızla büyüyen Bursa’da araç sayısı da hızlı artınca trafik sorunu ortaya çıktı.
Bu kez…
Erdem Saker döneminde Yakın Çevre Yolu’na başlandı. İlk etapta BUSKİ yanından Küçükbalıklı’ya kadar olan bölümü Erdem Saker bitirdi. Sonra, tüpgeçitle Yüksek İhtisas Kavşağı’na  kadar olan bölümü Erdoğan Bilenser yaptı. Hikmet Şahin döneminde de Samanlı Kavşağı’ndan Otosansit’e olan bölüm yapılıp Yakın Çevre Yolu tamamlandı.
2010 yılına gelindiğinde…
Şehir dışında yapılıp ana yola dönülen yolla, Yakın Çevre Yolu’nun trafik yükü arttı. Recep Altepe döneminde iki yol arasına alternatif yol yapımına başlandı.
Bu yol da…
Hilmi Şensoy’un Osmangazi Belediye Başkanı olduğu dönem açtığı Soğanlı Bulvarı’nın iki yöne uzatılmasıyla planlandı ve batıda Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’yla birleşti. Doğuda da Hüdavendigar Bulvarı ve Çelebi Mehmet Bulvarı ile devam edip Yunus Emre Bulvarı’na kadar geldi.
İşte…
Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz bu yolu Ankara Yolu’nda Polis Okulu Kavşağı’na ulaştırmak için harekete geçmekle kalmadı, Mevlana Mahallesi’nde biten Yunus Emre Bulvarı’ndan Ulus Mahallesi’nde Özdilek Caddesi’ne kadar olan bölümde 700 metre yol açtı.
Sonrasında…
Arabayatağı Mezarlığı yanından devam edecek olan yol Devlet Malzeme Ofisi önünden Polis Okulu Kavşağı’na bağlanacak.
Başkan Yılmaz, kentin iki ana yolu arasında alternatif oluşturacak yeni yolu anlatırken iki önemli vurgu yaptı:
Bir…
“Açtığımız yol Yakın Çevre Yolu ile Ankara Yolu arasında kalacak ve iki yolun da alternatifi olacak.”
İki…
“Polis Okulu Kavşağı’na ulaşılmasıyla, Ankara Yolu üzerindeki Yüksek İhtisas ve Otosansit kavşaklarının trafik yükü azalacak. Bu sayede, aradaki bölgeye gidecekler bu iki kavşağı kullanmak zorunda kalmayacaklar.”