
Yıllar önce… Bursa’nın tek merkezi Atatürk Caddesi ve çarşıydı. Kentin neresinde yaşanırsa yaşansın, alışverişten sosyal ve kültürel alana kadar her şey için Heykel’e çıkılır ve merkeze gidilirdi.
Günümüzde…
Bursa büyüdü, cazibe merkezleri çoğaldı, ama Heykel bölgesi olarak Atatürk Caddesi ve çarşı önemini hiç kaybetmedi. Eski yoğunluk olmasa da Bursa’nın kalbi hala çarşıda, Heykel’de, Atatürk Caddesi’nde atıyor.
Bunu en iyi bilenlerden biri, geçmiş dönem Başbakan Yardımcısı olarak hükümette yer alan AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu.
Her fırsatta çarşı turunu önemsiyor.
Uzunçarşı’da, Kapalıçarşı’da, merkez pazaryerinde, köylü pazarında dolaşıyor. İnsanlarla sohbet edip, esnafı dinliyor.
Nitekim…
Bayramın hemen ardından, çarşamba günü ihmal etmediği çarşı turlarından birini daha yaptı ve esnaf ziyaretleriyle Bursa’nın nabzını tuttu.