AK Parti, hükümet AK Parti’li belediyelerin Bursa’ya yaptığı yardımları açıkladı

BURSA BÜYÜKŞEHiR BELEDiYESi YARDIMLARI
BURSA BÜYÜKŞEHiR BELEDiYESi YARDIMLARI

Salgın dünyayı hazırlıksız yakaladı, ama sosyal dayanışma anlamında Türkiye’nin dayanışma alışkanlığı var.
Nitekim…
AK Parti’nin hazırladığı grafiklerde, koronavirüs salgını süresince merkezi hükümet ve AK Parti’li belediyelerin yardımları tek tek görülüyor.
Buna göre…
Salgın süresince Bursa merkez ve ilçelerinde toplam 7 milyon 882 bin 196 koruyucu maske ve kolonya yardımı yapıldı. AK Parti belediyeleri 132 bin 772 hijyen paketi yardımında bulunurken, 10 bin vatandaşa nakit destek yardım kartı ve 164 bin 249 gıda pakedi yardımı dağıtıldı.
Bursa ve ilçelerinde yaşayan 65 yaş üstü 185 bin 370 kişiye de koruyucu maske ve kolonya dağıtımı yapıldı.
Bu arada…
Kısa Çalışma Ödeneği’nden yararlanmak için Bursa’daki 180 bin 800 işletme başvuruda bulundu, 265 bin çalışan da bu ödenekten yararlandı. Ücretli öğretmen ve usta öğreticilere ek ders ücreti ödeme olanağından da 5 bin 554 Bursalı faydalandı.