Siyasi saldırılardan ‘sağ kalmış tek kadın’ olduğunu söyleyen Akşener’in misyonu: Tek seçmenli alanı, çok seçmenli ve vatandaşın derdiyle ilgilenen alan haline tekrar getirmek

GÖRÜKLE KAFELER GENÇLERDEN MERAL AKŞENERE İLGİ
GÖRÜKLE KAFELER GENÇLERDEN MERAL AKŞENERE İLGİ

İlk kez… 1997 yılında İçişleri Bakanı olarak katıldığı DYP bayramlaşmasında dinlemiştik. Çok etkileyici, net ve nalına-mıhına bir konuşma yapmıştı.
Sonraki yıllar…
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yıllar içinde Bursa’ya pek çok kez geldi, konuştu, biz de dinledik. Söyleyebileceğimiz şu:
Bir…
Muradiye’de bir dönem Turizm Otelcilik Meslek Lisesi olan, halen Muradiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak kullanılan binadaki Bursa Kız Öğretmen Okulu’ndan 1974 yılında mezun olan Akşener’in anneanne tarafı eski adı Filidar olan Gündoğdu Köyü’ne gelip yerleşmişler, yaşamaya da devam ediyorlar. Onun için Bursa’yı iyi biliyor, kendini de yabancı görmüyor.
İkincisi…
Dobra konuşmayı seviyor. Gördüğünü, bildiğini, düşündüğünü açık açık ve net bir dille söylüyor. Kendisiyle ilgili espri yapabiliyor. O nedenle de konuşmaları dikkatle izleniyor, ilgi çekiyor.
Nitekim…
2 günlük Bursa gezisinin son gününde gazetecilerle yaptığı sohbet toplantısında yine içten ifadeler ve net cümlelerle düşüncelerini dile getirdi. “Siyaseten sağ kalmış tek kadınım. Bunu da vatandaşıma borçluyum” deyip, kendisine yönelik siyasi hamleleri anımsattı:
“28 Şubat’ta kafir dendi. Elimi uzattığımda elini çekenler oldu. Sonra FETÖCÜ dendi, PKK’lı bile dendi. Hayatımda bu kadar birbiriyle çelişen suçlamayla hiç karşılaşmadım.”
Konuşmasında…
Siyasete sosyolojik bir tanım getirdi:
“Hangi partiye oy verirse versin rekabetin seçmene yaradığı, siyasetçilerin seçmenin gözünün içine bakmasına yol açan bir alandır siyaset.”
Ardından…
Bir dönem taban siyaseti olarak adlandırılan seçmen odaklı siyaset yapıldığını, seçmenin siyasilere “Diğer parti şunu veriyor” dediğini anımsatıp ekledi:
“Günümüzde somut bir şey söylemeden kutuplaştırıp ayrıştırma üzerinden oy alınıyor. Genel başkanların gözünün içine bakılan bir siyasi anlayış var.”
Hedefi şöyle açıkladı:
“Bunların ortadan kaldırılması lazım. Tek seçmenli alanı, çok seçmenli ve vatandaşın derdiyle ilgilenen alan haline tekrar getirmeyi misyon edindik.”
Bu nedenle ilçe ilçe gezip sokağı dinlediğini söyledi. Esnaf, genç, öğrenci sorunlarını TBMM’deki Grup Toplantısı’nda dile getireceğini de söyledi.