
Daveti… İnşaat Mühendisleri Odası Ulaşım Komisyonu yaptı, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da kabul edip katıldı.
Üstelik…
İMO Bursa Şubesi Başkanı Mehmet Albayrak ve yönetim kurulunun hazır bulunduğu toplantıyı önemseyen Aktaş ulaşımla ilgili bürokratlarını da getirdi.
Örneğin…
Burulaş Genel Müdürü Kürşat Çapar, Ulaşım Daire Başkanı M. Gazali Şen, UKOME Şube Müdürü Ferhat Arıkan ve Yol Şube Müdürü Rüştü Şanlı ile birlikte geldi.
Başlangıçta…
Aktaş’ın yoğunluğu nedeniyle toplantı yarım saat planlanmıştı. Fakat İMO Ulaşım Komisyonu Başkanı M. Tözün Bingöl’ün sunumu sonrası sıcak konular açılınca Aktaş kalkmadı ve 2 saati bulan kapsamlı bir toplantı oldu.
Sık sık…
Görüşlerini dile getiren Aktaş özellikle katlı kavşaklar, toplu ulaşım ve yayalaştırma gibi modern dünyanın tartıştığı konularda sorular yöneltti.
En çok da…
Geçmişte de gündeme gelen, ancak sonuç alınamayan talep yönetimi üzerinde durdu. Yaklaşımını da şöyle ortaya koydu:
“Uludağ Üniversitesi Rektörümüzle görüşeceğim. Her sabah saat 08.00’de 80 bin kişiyi üniversiteye taşıyoruz. Aynı zaman dilimi için büyük bir yük. Tüm fakültelerin aynı saatte derse başlamaları zorunlu olmasa gerek.”
Düşüncesi şu:
“Bazı fakülteler 08.00’de, bazıları 09.00’da, bazıları 10.00’da derse başlasa Bursaray’da aynı saatte yığılma yaşanmaz ve ulaşım rahatlar. Bunun bir de akşam çıkışı var. Bunların hepsini Rektör Hocamızla konuşacağız.”
Devam etti:
“Bursa’da 20 civarı Organize Sanayi Bölgesi var. Bu OSB’lerin yönetimleriyle ayrı ayrı konuşacağız. Onların da aynı saatte vardiyaya başlayıp aynı saatte dağılmalarının önüne geçmeyi arzuluyoruz.”
Önerisi şu:
“Kentin bir tarafındaki OSB’de vardiyalar 08.00’de başlıyorsa, diğer tarafındaki vardiyalar 09.00’da başlayamaz mı? Buna cevap arıyoruz.”
Şunu da ekledi:
“Tabi Milli Eğitim Müdürlüğümüzle okullarımızın ders başlangıç saatlerini de konuşmamız gerekiyor. Mesai ve ders saatlerinde kademeli uygulama için Büyükşehir olarak kesin kararlıyız.”