İlk sırada hızlı tren var… Balkantürksiad yönetimi Ankara’ya 9 maddelik ‘Bursa’nın istekleri’ ve ‘iş dünyası sorunları’ listesi götürdü

BALKANTÜRKSİAD ANKARA ZİYARETİ BERAT TUNAKAN HAKAN ÇAVUŞOĞLU EFKAN ALA
BALKANTÜRKSİAD ANKARA ZİYARETİ BERAT TUNAKAN HAKAN ÇAVUŞOĞLU EFKAN ALA

Aslında… Balkantürksiad Başkanı Berat Tunakan yönetimiyle birlikte Bursa milletvekillerini ziyaret etmek için Ankara programı hazırladı.
Ne var ki…
Siyasilerle görüşmek için Ankara’ya gitmişken “Bursa’nın sorunları ve beklentileri” üzerine yaptıkları çalışmayı da paylaşmak istedi.
Böylece…
Bursa’yı parlamentoda ve başkentte temsil eden milletvekillerinin çalışma ve girişimlerine destek verirken, kentin ve üyelerin sorunlarını da gündeme getirmeyi düşündü.
Ortaya da 9 maddelik Bursa’nın sorunları listesi çıktı.
Listeyi…
Geçmiş dönem Başbakan Yardımcısı olan TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu ve yine geçmiş dönem İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın da katıldığı toplantıda AK Parti Bursa milletvekillerine verdi.
İşte…
AK Parti Bursa milletvekilleri Emine Yavuz Gözgeç, Refik Özen, Atilla Ödünç’ün de hazır bulunduğu görüşmenin gündemini oluşturan listenin ilk sırasında “Bursa Hızlı Tren çalışmalarının hızlandırılması ve gerekli kaynağın aktarılması” yer alıyor.
Açıkçası…
Fan Kulüp’ten sonra işadamları örgütü olarak Balkantürksiad’ın bu konuda istek ortaya koyması, milletvekillerine önemli destek anlamına geliyor.
Yanı sıra…
“Gürsu’ya hızlı tren istasyonu” öneren Tunakan ve yönetimi, Yenişehir-Bilecik karayolunun da tamamlanmasını istedi.
Ayrıca…
Kaldırılan fuar teşviklerinin geri getirilmesi, KDV’lerle ilgili sıkıntıların giderilmesi, inşaat sektörünün sorunlarının çözümü için kurulan ihtisas bankası Emlak Bank’ın faaliyetlerinin hızlandırılması listedeki üyeler ve iş dünyası beklentileri arasında yer aldı.
Bununla birlikte…
Yerli üretimi olmasına karşın, bazı kamu ihalelerinde yer alan “İthal ve Avrupa menşeyli ürün” şartının kaldırılmasıyla, yabancı dil eğitimi veren kurumlarda çalıştırılan yabancı öğretmenlere asgari ücretin 3 katı ödeme zorunluluğunun kaldırılması listede aktarılan iş dünyası beklentileri arasında yer aldı.
Balkantürksiad Başkanı Berat Tunakan görüşmeyi “Bursa’mız ve üyelerimiz için çok verimli oldu” diyerek özetledi.