Bu sıkıntıyı yaşayanlar için önemli… Hasta yatağına bağlanan ya da hareket sıkıntısı yaşayanlara Yıldırım Belediyesi’nden teyemmüm taşı

ALİMOLLASALİH VE TEYEMMÜM TAŞI
ALİMOLLASALİH VE TEYEMMÜM TAŞI

Geçenlerde… Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yolumuz düştü. Ziyaret ettiğimiz hasta büyüğümüz, yatağının yanındaki teyemmüm taşı ilgimizi çekince “İnsan başına gelmeden anlamıyor” dedi ve şunu anlattı:
“Hastanede yatağa bağlanınca abdest alıp namazımı kılamıyordum. Bu taş imdadıma yetişti. Allah razı olsun Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’dan. ”
Konu şu:
Abdest almak için suya ulaşılamadığında toprakla teyemmüm yapılabiliyor. Yıldırım Belediyesi de yaptırdığı teyemmüm taşlarını başta hastaneler olmak üzere hareket sorunu yaşayanlara dağıtıyor.
Gerçi…
Bazı işler bazıları için önemsiz görülebilir, ama hasta ya da hareket edemeyenler için abdest alıp gözle de olsa namazlarını kılabilecekleri teyemmüm taşı önemli hale gelebiliyor.
Bu nedenle…
Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ı kutlayınca, Başkan Yardımcısı Ali Mollasalih dostumuz bir teyemmüm taşı da bize armağan etti.