Ankara’da ‘Bursa Hak Ediyor’ posterleri altında “Hızlı treni istiyoruz” toplantısı yapıp kente öncülük etti… Helal olsun Fan Klüp’e

BURSA FAN KLÜP TOPLANTISI BURSA HAK EDİYOR ANKARA CP OTEL SALONU
BURSA FAN KLÜP TOPLANTISI BURSA HAK EDİYOR ANKARA CP OTEL SALONU

Sorun şu… Hepimiz kabul ediyoruz ki, Bursa hakkını aramayan bir kent. Çünkü, istemeyi mahcubiyet gibi algılayan bir kent toplumu var.
Yıllarca kamu yatırımlarından hak ettiği payı bir türlü alamadı, alamıyor.
Oysa…
Sanayi üretimiyle, ihracatıyla, tarımsal ürünleriyle ülke ekonomisine katkı sağladı, istihdamın lokomotifi oldu, ama ürettiği katma değerin karşılığını alamaması başka türlü açıklanabilecek gibi değil.
Açıkçası…
Anadolu’daki pek çok kentin oluşturduğu birlikteliği ve istediklerini kabul ettirmelerini gıptayla izliyoruz. “Biz neden istediğimizi belli edemiyoruz” diye de üzülüyoruz.
Yapımı yürümeyen, inşaatı duran, adı bile değişen hızlı tren bunların başında geliyor. Rutin işler bir yana, göreceğimiz en büyük yatırım bu, ama akıbeti sürekli değişkenlik gösteriyor.
Tamam…
Milletvekillerimiz iyi niyetle Ankara’da her ortamda dile getiriyorlar, Bursa’ya trenin kısa sürede gelmesi gerektiğini söylüyorlar, bunları izleyip görüyoruz.
Ancak…
Kentin dinamiklerinin siyasilere destek olmadığını da görüyoruz. O nedenle bu sayfalarda son günlerde çağrılar yapıp başta en büyük çatı kuruluşu BTSO olmak üzere, Bursa’nın hızlı treni çok istediğini belli etmelerini istiyoruz.
Hatta…
Balıkesir’deki AK Parti milletvekillerinin Büyükşehir ve ilçe belediye başkanını da alıp TCDD Genel Müdürü’ne gittiklerini, Bursa Hızlı Tren projesini konuştuklarını dün aktardık.
Çünkü…
Balıkesir’in de, Çanakkale’nin de umudu Bursa’ya hızlı tren gelmesinde. Bursa’ya gelirse o illere de gidecek.
İşte…
Böyle bir ortamda beklediğimiz ilk ses Fan Kulüp’ten geldi, Bursa Fazlasını Hak Ediyor diyerek ilk çıkışı Bursa Fan Kulüp Başkanı Ali Ademoğlu yaptı.
CP Ankara Otel’de düzenlenen toplantıya Bursa milletvekilleri yanında Ankara’daki üst bürokrasi davet edildi. Bursa’dan Fan Kulüp ailesi ve işadamları toplantı için Ankara’ya gitti.
Salon Bursa Hak Ediyor afiş ve posterleriyle donatıldı. Konuklara verilmek üzere hızlı tren fotoğrafı ve Bursa Hak Ediyor yazılı hediyelikler hazırlandı.
O nedenle…
Bursa Fan Kulüp’ü ve başkanı Ali Ademoğlu’nu kutluyor, “Helal olsun” diyoruz.
İstemek çok önemli.