Sağlık üssünde yaşam başlıyor… Bursa Devlet Hastanesi ile Zübeydehanım Doğumevi ve Göğüs Hastanesi bugün Şehir Hastanesi’ne taşınıyor

L SAĞLIK MÜDÜRÜ DR. ÖZCAN AKAN VE ŞEHİR HASTANESİ
L SAĞLIK MÜDÜRÜ DR. ÖZCAN AKAN VE ŞEHİR HASTANESİ
İL SAĞLIK MÜDÜRÜ DR. ÖZCAN AKAN VE ŞEHİR HASTANESİ

Bursa kent olarak sağlık hizmetleri planlaması açısından en önemli aşamayı yaşıyor. Bu planın merkezini de 16 Temmuz Salı gününden itibaren hasta kabulüne başlayacak olan Şehir Hastanesi oluşturuyor.
Çünkü…
Bursa’ya özel hazırlanan sağlık planı, kentin doğu ve batı yakalarında iki büyük merkez hastane öngörüyor.
Kentin doğusuna merkez hastane olarak Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi hizmet verecek. Batıdaki sağlık merkezi olarak da, bünyesinde 6 ayrı hastane barındıran Şehir Hastanesi devreye girecek.
Çevre Yolu’nun Mudanya ve Görükle kavşakları arasındaki Doğanköy mevkiinde 745 bin 365 metrekarelik alana kurulan Şehir Hastanesi’nde toplam 403 poliklinik, 49 ameliyathane, 217 çocuk ve yetişkin yoğun bakım yatağı var.
İşte…
Bursa’nın en büyük çatı sağlık merkezi konumunda olan Şehir Hastanesi’nin devreye girmesi, merkezde yıllardır sağlık hizmeti veren 3 hastanenin buraya taşınmalarıyla gerçekleşecek.
Nitekim…
Memleket Hastanesi olarak hizmete başlayan ve kentin en eski sağlık kuruluşu olan Bursa Devlet Hastanesi ile birlikte Acemler’deki Zübeydehanım Doğumevi ve Ertuğrulgazi’deki Göğüs Hastanesi acil ve klinikleri bugün Şehir Hastanesi’ne taşınacaklar.
Yarın da…
Bu hastanelerin yoğun bakım üniteleri Şehir Hastanesi’ne nakledilecekler. Hafta sonu yaşanacak sağlıkta dev göçün ardından salı gününden itibaren hasta kabul edecek olan Şehir Hastanesi’nde yaşam başlamış olacak.
Bu planlamada emeği büyük olan İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan dev sağlık merkezini Bursa medyasına gezdirirken heyecanlıydı.
Gördüğümüz kadarıyla hizmeti kolaylaştırmaya ve kaliteyi arttırmaya yönelik her önlem alınmış. Geniş koridorları, yüksek tavanları, özel hastane standardındaki hasta ve muayene odaları, görkemli laboratuarları ve görüntüleme merkezleriyle gerçekten çok özel bir sağlık üssü karşımıza çıktı.
Gerçi…
Batıya doğru büyümeye devam eden Bursa’da 20 yıl sonra nasıl bir tablo ortaya çıkar bilemeyiz, ama bugün Şehir Hastanesi’nin tek kusuru kente uzak oluşu.