CHP’de özeleştiriyi Erkan Aydın yaptı: Milletin beklentilerine hazırlanmak gerekirken birbirimizin yakasından tutup ‘Vay, senin yüzünden kaybettik’ dersek yanlış olur

CHP BURSA MİLLETVEKİLİ ERKAN AYDIN
CHP BURSA MİLLETVEKİLİ ERKAN AYDIN
CHP BURSA MİLLETVEKİLİ ERKAN AYDIN

Sabah… 31 Mart seçiminde Millet İttifakı adına CHP Osmangazi Adayı olan CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın’la sohbet ederken, “Kendi seçiminin sabahı bir başka bir seçime desteğe gitmek nasıl duygu?” diye sorduk.
Çünkü…
Aydın, geceyi CHP İl Başkanlığı’nda geçirdikten sonra sabah Genel Merkez göreviyle soluğu İstanbul’da aldı.
Doğal olarak güldü…
Önce “31 Mart farklı ve ilginç bir seçim oldu” dedi. “Zaten düşüncelerimi katıldığım toplantılarda da açık açık söylüyorum” diye devam etti ve içten bir dille şu değerlendirmeyi yaptı:
“Kimse seçim kaybetmek istemezdi, ben de istemezdim. Hepimiz kazanmak için uğraştık. Açık söyleyeyim, Türkiye’de 200 binden fazla oy alıp seçimi kaybeden tek ilçe belediye başkan adayı benim. Başka örneği yok.”
Devam etti:
“Fakat buraya takılıp kalamayız. Ülke yangın yeri derken, bir araya geldiğimizde birbirimizi eleştireceğimiz zaman değil.”
Uyarısı şu:
“Ülkemizin ciddi sorunları var. CHP olarak bizim de sorumluluklarımız var. Önümüzde de 23 Haziran’da yenilenecek İstanbul seçimi var. Şimdi bunlara odaklanma ve hazırlanma zamanı.”
31 Mart seçimi sonucundan “ilk genel ve yerel seçimde CHP’nin iktidar olacağı” mesajı aldığını söyledi. “Çıkaracağımız dersler var” deyip ekledi:
“Eksiklerimiz yok mu, mutlaka var, ama Bursa’da CHP yüzde 47 oy aldı. Hiç başarısız değil. Osmangazi’de yüzde 46 oy aldık. Başarısız değiliz.”
Kritik bir uyarı yaptı:
“Milletin bizden beklentilerine dönüp hazırlanmak gerekirken birbirimizin yakasından tutup ‘Vay, senin yüzünden kaybettik’ dersek yanlış olur.”
Şunu da vurguladı:
“Eleştiri yapalım, eksikleri konuşalım. Fakat günah keçisi aramakla, kelle istemekle bir yere varamayız. Geçmişte varamadık, şimdi de varamayız.”
Ardından…
“Ben şahsen başta Büyükşehir Adayımız olmak üzere İl Başkanımıza, milletvekili arkadaşlarıma, Millet İttifakı’nın tüm ilçe başkanları ve ilçe adaylarına teşekkür ediyorum” dedi.
Çağrısı şu:
“Onun için, önümüze bakalım, sorunları nasıl aşacağımıza kafa yoralım.”