MHP Genel Başkan Yardımcısı Vahapoğlu analizi: Alt sistemler uyumlu değilse başarı beklenemez, Cumhurbaşkanlığı sistemi mahalli idarelerle uyumlu olursa başarı sağlar

MHP BURSA MİLLETVEKİLİ VE GENEL BAŞKAN YARDIMCISI MUSTAFA HİDAYET VAHAPOĞLU
MHP BURSA MİLLETVEKİLİ VE GENEL BAŞKAN YARDIMCISI MUSTAFA HİDAYET VAHAPOĞLU
MHP BURSA MİLLETVEKİLİ VE GENEL BAŞKAN YARDIMCISI MUSTAFA HİDAYET VAHAPOĞLU

MHP Bursa Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Hidayet Vahapoğlu bir asker. Uzun yıllar Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği’nde görev yaptığı için de devleti ve toplumu iyi tanıyor.
Ağzından çıkan her kelimenin nasıl anlaşılacağını da bilerek konuşuyor.
Nitekim…
Bir grup meslektaşımızla yaptığı sohbette gözlemlerinden yola çıkarak yaptığı yorumları dinledik, ölçüp tartarak konuştuğunu bir kez daha gördük.
Daha çok…
31 Mart seçiminin farkı üzerine gelişen sohbette, Vahapoğlu gerek Bursa’da, gerek MHP lideri Devlet Bahçeli ile gittiği 7 ildeki izlenimlerini yorumladı:
“Cumhur İttifakı’nın hedeflediği oyun üstünde oy alacağı görüşündeyim.”
Bir gözlemi de şu:
“Başlangıçtaki mutfak esas alınarak seçmene yapılan propagandalar geçerliliğini yitirdi. Olayın başka boyutu olduğunu insanlar anladı.”
Bu noktada…
“Bir ülke bir şeyleri başarmak istiyorsa, ilk adım siyasi uyum ve istikrar” dedi ve şunu söyledi:
“Alt sistemler uyumlu değilse başarı beklenemez. Cumhurbaşkanlığı sistemi mahalli idarelerle uyumlu olursa başarı sağlar.”
Düşüncesi şu:
“Cumhurbaşkanı ile uyum içinde mahalli yönetimlerin uygun olacağı düşüncesindeyim.”
Ardından…
Başkanlık sisteminin iki bloklu olacağı söylemlerine karşılık Amerika’da 100’e yakın parti bulunduğunu, fakat ikisinin öne çıktığını anımsattı ve “Türkiye’de iki bloklu sistem olmaz” dedi. Dahası, “farklı siyasi görüşlerin Meclis’te temsil edilmesi gerektiğini” ifade etti.
Bugünkü ittifakları da bu bakışla tanımladı:
“Karşı blok CHP etrafında toplanır mı, zannetmiyorum. İYİ Parti etrafında toplanır mı, onu da zannetmiyorum.”
Sonra da…
Birbirine benzemeyen 5 farklı ekip gördüğü Millet İttifakı için şunu sordu:
“Bunları bir araya getiren güç ne?”
İktidar olma hırsı yerine “Erdoğan karşıtlığı” gördüğü anlayışı eleştirirken, HDP’ye İYİ Parti’nin itiraz etmemesini eleştirdi ve şu iddiada bulundu:
“Sayın Akşener’in kendi partisine oy verdiğini sanmıyorum. Muhtemelen AK Parti’ye veriyordur. Birbirlerine çok yakın olduklarını da biliyorum.”