Osmangazi düğümü Kılıçdaroğlu-Akşener görüşmesiyle bugün çözülüyor, ama CHP aday hazırlığına başladı bile

Aslında… 24 Haziran’daki Millet İttifakı’nı 31 Mart 2019 yerel seçiminde de sürdürme kararı alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in geçen hafta bir araya gelmeleri ve ihtilaflı büyük ilçeleri karara bağlamaları bekleniyordu.
O görüşmenin…
Eğer bir son dakika değişikliği olmazsa salı günü gerçekleşmesi bekleniyor.
Masada…
İzmir’in Karşıyaka ve Buca ilçeleriyle birlikte Ankara’nın Etimesgut’u, İstanbul’un Üsküdar’ı, Muğla’nın Bodrum’u, Antalya’nın Kepez’i ve Denizli’den bir ilçe var.
Bir de…
Liderlerin gündemindeki 8 dosya arasında Bursa’dan Osmangazi yer alıyor.
Gerçi…
Görüşmeden nasıl bir sonuç çıkacağı elbette bilinmiyor, fakat CHP cephesinde Osmangazi ile ilgili beklenti var. Bu beklenti de örgüt baskısına dönüştü.
Oysa…
Başlangıçta “Büyükşehir’de CHP Adayı’nın desteklenmesi, CHP’li belediye olan Nilüfer ve Mudanya’da İYİ Parti’nin aday çıkarmaması” kararı vardı.
Akşener o görüşmede “Prof. Dr. Emin Balkan’ın ricası üzerine İYİ Parti Büyükşehir Adayı olmak için Tıp Fakültesi’nden istifa ettiğini, o nedenle Osmangazi Adayı göstermek istediğini” söyledi.
Hatta…
Balkan’ı arayıp, “Yola beraber çıktık. Hocam biz sizi bırakmayız, yine beraber yola devam edeceğiz” dediğini bun sütunlarda aktardık.
İşte…
O gelişmeden sonra CHP cephesinden Osmangazi itirazı yükseldi. Başta CHP Büyükşehir Adayı Mustafa Bozbey olmak üzere en büyük ilçe Osmangazi olmazsa Büyükşehir’in kazanılamayacağı görüşünü savunuyorlar.
İYİ Parti cephesi de, asıl Osmangazi’nin kendilerinde olması halinde CHP’nin Büyükşehir’i kazanabileceği inancını dile getiriyor.
Gelinen noktada…
Yerelde iki partiyi kilitleyen Osmangazi için bugün yapılacak Kılıçsaroğlu-Akşener görüşmesinde bir karara varılması bekleniyor.
Ancak…
Ankara’dan, Osmangazi’de CHP Adayı ile seçime girileceği ve CHP’nin bu yönde hazırlıklara başladığı haberleri geliyor.
Düğümün nasıl çözüleceğini ise bugün göreceğiz.