Bursa işgal edildiğinde Bülbül şiirini yazan Milli Şair Mehmet Akif Ersoy için Taceddin Dergâhı’nda Bursa anması

26868 MTVjMTEwNT 11
26868 MTVjMTEwNT 11

Yunan 8 Temmuz 1920’de Bursa’yı işgal ettiğinde, Mehmet Akif Ersoy da Burdur Milletvekili olarak bulunduğu Ankara’daki ikametgâhı Taceddin Dergâhı’nda Bülbül şiirini yazdı.
Şiiri de…
Aynı evi paylaştığı, aynı kabristanda yan yana yattığı ve kendisini İstiklal Marşı’nı yazmaya ikna eden, hatta milli marş önergesine ilk imzayı koyan Balıkesir Milletvekili Hasan Basri Çantay’a ithaf etti.
İşte…
Bülbül şiirini yazan Mehmet Akif Ersoy’un doğumunun 145. yılında dün Ankara’da farklı bir buluşma gerçekleşti.
Taceddin Dergâhı’nda gerçekleşen ve Mehmet Akif Ersoy’un torunu Selma Ersoy Argon ile Hasan Basri Çantay’ın yeğeni Abdüllatif Çantay’ın da hazır bulundukları organizasyonu Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın desteğiyle Kent Kültürü Derneği Başkanı Mutlu Çınar yaptı.
Buluşmaya…
AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Selim Yağcı, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz katıldılar. Başta Efkan Ala olmak üzere Bursa milletvekillerinin yanı sıra Uludağ OSB Başkanı Yunus Aydın da törende hazır bulundu.
Özel tören, 19 Aralık’ta Cumhurbaşkanlığı’ndan ödül alacak Akif’in torunu Selma Ersoy Argon için de ayrı bir önem taşıdı.
Ayrıca…
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Siirt’te Ziya Gökalp’in şiirini okuduğu için mahkum olmasının 21. yıldönümü olması da töreni anlamdırdı.