Parti binalarına uğramadan vatandaşla görüşecekler… CHP heyeti ‘tebdili kıyafet’ yapıp sokaklarda Bozbey’i soracak

Aslında… Yöntemi bir süredir AK Parti uyguluyor. Hem kongreler sürecinde, hem de seçim dönemlerinde Genel Merkez’den gelen ve önceden programları duyurulmadığı için kimlikleri bilinmeyen heyetler sahada tebdili kıyafet olarak bilinen yöntemle günlük yaşamın içine karışıyorlar, bu yolla da vatandaşın düşüncelerini ve beklentilerini öğreniyorlar.
İşte…
Bu yöntemi CHP Genel Merkezi de 31 Mart seçim öncesi aday belirleme sürecinde gündemine aldı.
Üstelik…
Türkiye’nin tamamında değil, aralarında Bursa’nın da olduğu bazı iller için heyetlerin belirlenmesi hazırlıkları başladı.
Nitekim…
CHP Genel Merkezi’ndeki gelişmeleri derin kulakları sayesinde duyabilen dostumuzla bu kararı konuşurken şunu söyledi:
“Genel Merkez’in belirleyeceği heyet Bursa’ya geldiğinde parti binalarına uğramadan halkın arasına karışacak. Kimliklerini söylemeden belediyeler ve CHP adayları hakkında vatandaşın ne düşündüğünü öğrenecekler.”
Ardından…
“İlk hedef Büyükşehir” dedi ve ayrıntı verdi:
“CHP’nin Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni kazanabilmesi için ne yapması ve kimi aday göstermesi gerektiğini öğrenmeye çalışacaklar.”
Yani…
“Düşünce şu: CHP’nin Bursa’da kazanabilmesi için tek seçenek Mustafa Bozbey mi, başka seçenekler de olabilir mi sorusuna cevap arayacaklar.”
Şöyle devam etti:
“Gelen heyet yalnızca Büyükşehir araştırması yapmayacak, CHP’nin yönettiği Nilüfer ve Mudanya ilçelerinde de vatandaşın görüşünü alacak.”
Şunu da ekledi:
“Genel Merkez’de, tebdili kıyafet yapılacak çalışmanın ardından Bursa için karar verilmesi eğilimi var. O nedenle saha çalışmasının bugünlerde yapılması hedefleniyor.”
Bu arada…
Aday belirleme, özellikle de Büyükşehir Adayı ile ilgili gelişmeleri değerlendirmek üzere pazartesi günü CHP ilçe başkanları toplantı yaptı.
Toplantıda…
Kimi ilçe başkanları  “Bozbey’in bir an önce açıklanmasını” isterken, kimileri de “Bozbey’siz Nilüfer’i kaybetme riskini” dile getirdiler.