MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mektup: Hızlı tren Bursa’ya en büyük müjde olacak

MHP GENEL SEKRETERİ İSMET BÜYÜKATAMAN
MHP GENEL SEKRETERİ İSMET BÜYÜKATAMAN
MHP GENEL SEKRETERİ İSMET BÜYÜKATAMAN

Görülen şu: Hızlı tren projesi ekonomik kriz ve tasarruf önlemleri nedeniyle durdu, 3 Nisan’da ihale edilen Yenişehir-Osmaneli etabına başlanamadı.
MHP Genel Sekreteri olarak Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman bununla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup yazdı.
Mektubunda…
Büyükataman, 2012 Aralık’ında Balat’ta temeli atılan projeyi anımsatıyor:
“Bursa-Yenişehir hattının ödeneği, tünellerde bitince hedefe kolay ulaşılamayacağı anlaşıldı. Yenişehir-Bilecik etabında 5 kez güzergâh değişince proje bu yılın başında ancak bitebildi.”
Ardından
Yenişehir-Osmaneli etabı altyapı, üstyapı ve elektromekanik ihalesinin 3 Nisan’da yapıldığını anımsatıp devam ediyor:
“Müteahhite yer teslimi yapılmasını ve Cumhurbaşkanı olarak zat-ı âlinizin koyduğu 2019’da test sürüşü için hızlı çalışma sürecini bekledik. Yaşanan döviz savaşı ve bunun yol açtığı ekonomik sıkıntılara kadar bu umudumuz devam etti.”
Halen Bursa-Yenişehir etabında altyapı çalışmaları olduğunu, hattın Bursa-Osmaneli olarak tamamının hedefin 20129’dan ileri tarihe ötelendiğini vurgulayıp şu çağrıyı yapıyor:
“Proje önündeki engellerin kaldırılıp ihale süreçlerinin başlatılması ve hızlı trenin hizmete açılması yeni yılın en büyük müjdesi olacak.”