Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş iddialı: 2020’den sonra trafik konuşmaya gerek duymayacak, gündeminde trafik olmayacak Bursa için kolları sıvadık

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ALİNUR AKTAŞ

Büyükşehir Belediyesi’nin Heykel’deki tarihi binasına girmeyeli uzun zaman oldu. Cuma sabahı mermer eşiği aşıp ahşap döşemeye adım atarken, 1977 yılında çömez bir gazeteci olarak Belediye Meclisi toplantısı izlemek için merdivenleri koşar adım tırmandığımız günler aklımıza geldi.
Aslında…
Bursa’da belli bir yaşın üstündekilerin tarihi belediye binası ile ilgili anıları var. Mimarisi ve özellikleri nedeniyle kentin anıt yapıları arasında yer alan tarihi belediye binasında sabah kahvesi sohbeti için Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’la buluştuğumuzda kent içinden izlenim paylaştık:
“1977’de gazeteciliğe başladığımızda kenti doğudan batıya geçen ve Transit Yol olarak adlandırılan yolun yapımı devam ediyordu. Bu yol, kente girmeyecek araçlar için düşünülmüştü, ama artık kentin en yoğun yolu. Stadyum, Altıparmak, Atatürk caddelerindeyse trafik kalmadı.”
Bunun üzerine…
Başkan Aktaş da önümüzdeki dönem için hazırladıkları projelerden küçük ipuçları vererek düşüncelerini ve yaptıklarını aktardı:
“Katlı yolların yapımına önümüzdeki yıl kesin olarak başlıyoruz. Yanı sıra, 2019’dan sonra trafik konusuna radikal olarak gireceğim.”
Mesajı net:
“2020’den sonra bu kent artık trafik sorunu diye bir şey konuşmayacak.”
Hedefi de şu:
“Bursa’yı günlük kararlarla değil, uzun vadeli planlarla ve hedeflere göre yönetmek gerekiyor. Örneğin, 2026’nın Bursa’sını şimdiden hayal edip planlamamız lazım.”
Devam etti:
“İşte bu çalışmayı yapan bir ekibimiz var. Geleceğin Bursa’sını planlıyorlar.”
Yakın döneme ilişkin olarak “Bir yandan da Bursa’yı daha güzel ve daha yaşanabilir hale getirmek istiyoruz” dedi ve şunu açıkladı:
“12 kişilik bir ekibimiz var. Bu ekipte belediye dışından da çok değerli arkadaşlarımız yer alıyor. Önümüzdeki döneme ilişkin projeler üzerinde çalışıyorlar. Yakında bunları açıklayacağız.”
Şunu da ekledi:
“2020’den sonra trafik konuşmaya gerek duymayacak, gündeminde trafik olmayacak bir Bursa için kolları sıvadık. O nedenle yeni dönem projelerimiz ulaşım-trafik ağırlıklı olacak.”