İYİ Parti Bursa Milletvekili Prof. Dr. Tatlıoğlu Merkez Bankası program ve hedeflerini eleştirdi: Hayalleri yazıyoruz, gerçeklerle karşılaşıyoruz

Yİ PARTİ BURSA MİLLETVEKİLİ PROF. DR. İSMAİL TATLIOĞLU TBMM PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU
Yİ PARTİ BURSA MİLLETVEKİLİ PROF. DR. İSMAİL TATLIOĞLU TBMM PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU

TBMM’nin 1 Ekim Pazartesi günü başlayan yeni yasama dönemindeki ilk Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısına İYİ Parti Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu damgasını vurdu.
Merkez Bankası eski başkanlarından İYİ Parti Milletvekili Durmuş Yılmaz’la yan yana oturan İsmail Hoca’nın hedefinde Merkez Bankası’nın program hedefleri vardı.
Son 10 yılda açıklanan Orta Vadeli Program’lara da dikkat çeken Tatlıoğlu şunu söyledi:
“Merkez Bankası’nın son 5 yıllık hedef ve programlarına gerçekten baktınız mı? Biz baktık. Hayalleri yazıyoruz, gerçeklerle karşılaşıyoruz.”
Bu noktada…
“Herhalde Merkez Bankası’nda otomatik bir yazılım var, her yıl enflasyon hedefi olarak yüzde 5’i otomatikman yazıyor” esprisi yapan Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu şuna da dikkat çekti:
“Eğer son 4 yılın Kalkınma Planı’na bakarsak, Türkiye’nin dünyanın en güçlü devleti olması gerekir. Fakat gerçekler öyle değil.”