Yeni Gemlik Cihatlı’da yükseliyor… 1400 konutluk projede biten 158 daire hak sahiplerini belirleyecek kuralar çekiliyor

GEMLİK BELEDİYE BAŞKANI REFİK YILMAZ CİHATLI TOPLU KONUTLARI
GEMLİK BELEDİYE BAŞKANI REFİK YILMAZ CİHATLI TOPLU KONUTLARI

Sahili ve sayfiyeleriyle Bursa’nın gözbebeği, doğal güzellikleriyle de herkesin yaşamak istediği Gemlik kabına sığamıyor.  Fakat hem zemini elverişli olmadığı için, hem de çevresi zeytinlik olduğu için yerinde gelişemiyor.
Bu nedenle…
Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz yeni bir kent için kolları sıvadı ve 3 kilometre doğuda, Cihatlı Köyü kayalık tepelerinde toplu konut projesi yaptı.
Gemlik Körfezi ve güzelliklerini ayaklar altına seren bölgede 1.400 konut planlandı. 158 daireden oluşan ilk 6 blok da tamamlandı.
Olay Televizyonu’nda yayınlanan Her Açıdan programında cuma akşamı Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ı konuk ettik. İnşaatı biten 6 blok ve devam eden inşaatların önünden yaptığımız yayında Gemlik’teki değişimi konuşurken Başkan Yılmaz şu bilgileri verdi:
“18 bin taleple başladığımız 1400 konutluk proje etaplar halinde yapılıyor. İlk etapta tamamlanan 158 konut için önümüzdeki hafta kura çekimi var.”
Toplu konutların soğuk görüntüsü yerine modern mimarinin estetiğini yansıtan bloklarla, yine Gemlik Belediyesi tarafından Selçuklu-Osmanlı mimarisinde okul ve sağlık ocağı yapılmış, caminin temeli atılmış. Doğalgaz ve altyapı da hazır.
Yılmaz şunu da açıkladı:
“158 dairede yaşam bu kış başlayacak. Projenin tamamı da 2019 sonu gelmeden bitecek.”