Kızılay yalnızca yardım eli uzatmıyor, göçle gelenlerin Bursa’ya ve topluma adaptasyonu için de sorumluluk üstlendi

KIZILAY BURSA ŞUBESİ BAŞKANI DAVUT GÜRKAN TOPLUM MERKEZİ YÖNETİCİSİ ESRA ARUK BİLGİ ALDI
KIZILAY BURSA ŞUBESİ BAŞKANI DAVUT GÜRKAN TOPLUM MERKEZİ YÖNETİCİSİ ESRA ARUK BİLGİ ALDI

Bursa hem yurt içinden, hem yurt dışından sürekli göç alan bir kent. Gerçi son dönem Suriyeliler gündemde, ama Afganistan’dan ve Kafkaslar’dan da sürekli göçler geliyor.
Ne var ki…
Göçle gelen ailelerin günlük yaşama tutunabilmek için gereksinimlerinden kent yaşamına adaptasyona kadar çeşitli sorunlar var.
İşte…
Sorunların aşılabilmesi, mültecilerin adaptasyonu gibi konularda misyon üstlenen Kızılay bu çalışmaları Hacivat Mahallesi’ndeki Toplum Merkezi’nde yapıyor.
Göçle gelenlere dil eğitimi başta olmak üzere her alanda rehabilitasyon verilirken, aileler ve çocukları için psikolog desteğinden kamuyla ilişkilerde koordinasyona kadar önemli çalışmalar yapılıyor.
Yanı sıra…
Sosyal yaşama yönelik çalışmalar arasında el işler, konfeksiyon ve bilgisayar eğitimi gibi meslek edindirme kursları da yer alıyor.
Ziyaret ettiği Kızılay Toplum Merkezi Yöneticisi Esra Aruk’tan bilgi alan Kızılay Bursa Şubesi Başkanı Davut Gürkan şunu söyledi:
“Toplum Merkezimiz Kızılay’ın yardım ve şefkat elini göç eden ailelerin kente adaptasyonu için de uzatıp toplumsal barışa katkı sağlıyoruz.”