İstanbul Caddesi’ni Beşyol’dan Mudanya Yolu’na bağlayacak alternatif çevre yolunun Hamitler’de takıldığı sorun çözülüyor, yol 6 aya açılacak

BEŞYOL OSB KAVŞAĞI MUDANYA YOLU YENİ BULVAR GÜZERGAHI RECEP TAYYİP ERDOĞAN BULVARI
BEŞYOL OSB KAVŞAĞI MUDANYA YOLU YENİ BULVAR GÜZERGAHI RECEP TAYYİP ERDOĞAN BULVARI

Proje… İstanbul-İzmir yolları arasındaki bağlantıda trafik yoğunluğu yaşayan Acemler ile birlikte, Yakın Çevre Yolu üzerindeki Botanik Park-Hayvanat Bahçesi bölgesi trafik sıkışıklığı için çok önemli.
Başlangıç noktasını ise üstten geçiş olarak yapılan İstanbul Caddesi’ndeki Beşyol Köprüsü oluşturuyor. Soğanlı’da Çelebi Mehmet Bulvarı ile devam edip, Acemler’de viyadükle Yunuseli Kavşağı’na bağlanması öngörülüyor.
Buradan…
Bursa’nın en geniş bulvarı Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’nı geçip Hamitler-Esentepe’den OSB Kavşağı’nda Mudanya Yolu’na bağlanılması hedefleniyor
Sonrasında…
Mudanya Yolu’na dönüş yanında, OSB Kavşağı’nı üstten geçip Ata Bulvarı’ndan İzmir Yolu’na ulaşılabilecek.
Bu projenin bir de Doğu etabı var:
Beşyol Köprüsü’nde karşıya geçtikten sonra, yıkım çalışmaları devam eden Murat Hüdavendiger Bulvarı’nın Otosansit’e ulaşması planlandı.
Ancak…
Öncelik, trafik yoğunluğunun yol açtığı sıkışıklık nedeniyle Beşyol-Mudanya Yolu arasındaki bağlantıda.
Ne var ki…
Geçen dönem yapımına başlanan yol iki noktada tıkandı. Biri, Acemler-Yunuseli bağlantısını sağlayacak viyadük, diğeriyse Hamitler’de 1 kilometrelik mesafede kamulaştırmaların henüz tamamlanamamış olması.
Kamulaştırmada itirazlarla yargı süreci uzayınca, yol da gecikiyor.
İşte…
Olay Medya’ya yaptığı ziyarette Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a kamulaştırmalara takılan bu yolu sorduk.
Şu cevabı verdi:
“Bu yolu çok önemsiyoruz. Çünkü hem Acemler, hem Botanik Park önündeki trafik yoğunluğunu sona erdiriyor. O nedenle de öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor.”
Sonra da şunu açıkladı:
“Kamulaştırmada çok az bir yer kaldı. Vatandaşa da parasını ödüyoruz. Hatta İller Bankası’ndan 85 milyon lira kamulaştırma kredisi talep ettik.”
Şunu da ekledi:
“6-7 aya kadar bu yolu tamamlar, şehir içi trafiği rahatlatırız. Bittiğinde bir çeşit alternatif çevre yolu gibi olacak.”