Türkiye’nin dünyaya uzanan merhamet eli Kızılay’dan Bursa için 2 özel proje: Yaşlı Bakımevi ve Yoğun Bakım Hastası Evi

VALİ İZZETTİN KÜÇÜK KIZILAY GENEL BAŞKANI KEREM KINIK KIZILAY BURSA ŞUBE DAVUT GÜRKAN
VALİ İZZETTİN KÜÇÜK KIZILAY GENEL BAŞKANI KEREM KINIK KIZILAY BURSA ŞUBE DAVUT GÜRKAN
VALİ İZZETTİN KÜÇÜK, KIZILAY GENEL BAŞKANI KEREM KINIK, KIZILAY BURSA ŞUBE DAVUT GÜRKAN

Hiç tartışmasız… Yaşanan herhangi bir felaket ya da afet anında insanların yardımına ilk koşan daima Kızılay oluyor. 150 yıldır bu böyle.
Üstelik…
Eskiden savaş gibi felaketler, deprem gibi doğal afetler Kızılay’ın yardıma koşması için yeterli olurdu. Son zamanlarda bunlara meteorolojik nedenlere dayalı sel baskınları eklendi.
Yanı sıra…
Kızılay’ın temel sorumluluğu yoksullara yardım ve sağlık hizmetini eklemek de gerekiyor.
Nitekim…
Bursa’yı ziyaret eden Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık da buna dikkat çekip Kızılay’ı anlatırken “Afetler kurumu, toplum sağlığı kurumu, yoksulların ihtiyaçlarının karşılanması kurumu” tanımlamaları yaptı.
Afetler belli…
Savaş ve depreme sel baskınları eklendi. Kızılay da yurt içinde ve dışında ayrım yapmaksızın herkese yardım elini uzatıyor.
Toplum sağlığına hizmet olarak da her yıl 3 milyon civarı kişiden kan bağışı alıp ihtiyaç sahibi yaklaşık 7 milyon kişiye teslim ediyor.
Yoksullara insani yardımları da düzenle şekilde sürüyor.
Yanı sıra…
Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık yeniden yapılanan Şube için geldiği Bursa’da bir dizi ziyaret yaptı. Genel Başkan Yardımcıları, Bursa Şubesi Başkanı Davut Gürkan ve şube yönetimiyle birlikte Vali İzzettin Küçük ziyaretine biz de katıldık.
Dr. Kınık orada da Bursa için önemli bir mesaj verdi:
“Yaşlılarımz Alzheimer ve Demans olduklarında bakımları ve tedavileri güçleşiyor. Onların rehabilitasyonu için Bursa’ya geniş bir alanda Yaşlı Bakım Evi yapmak istiyoruz.”
İkinci projeyi de açıkladı:
“Yoğun bakım hastaları arasında tıbben yapılabilecek bir şey kalmayanlar oluyor. Aile eve götürse bakımını yapamayacak, yoğun bakımlarda da yer yok. İşte bu durumdakiler için Hasta Bakım Evi yapmak istiyoruz.”
İki projeyi de çok önemseyen Vali Küçük ise, uygun arsa bulmak için yardımcı olacağını söyledi.
Böylece…
Kızılay Genel Başkanı’nın ilk Bursa ziyareti Vali Küçük’ün desteğiyle heyecan verici aşamaya geldi.