

Açıkça söylemek gerekirse… Başlangıcını kaçırmışız, salı gece yarısı sosyal medyaya göz atınca müthiş bir Tamam-Devam savaşı içinde bulduk kendimizi.
Siyasetin en çok tercih ettiği sosyal medya kulvarı olan Twitter’da neredeyse ortalık seçim savaşı alanına dönmüştü.
Bir yanda…
CHP’li, İYİ Parti’li, SP’li siyasetçiler başta olmak üzere “Tamam” paylaşımı yapanlar, diğer yanda “Devam” mesajlarıyla paylaşım yapan AK Partili siyasetçiler ve parti sempatizanları vardı.
Böylece…
Seçim mücadelesinin, salı gece yarısı sosyal medyada başladığını fark ettik.
Sonradan anladık ki, bütün bu twit savaşları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasındaki “Milletimiz tamam derse bırakırız” ifadesi üzerine çıkmış.
Aslında…
Siyaset 2004 yerel seçimlerinde interneti keşfetti. Önceleri adayların web siteleri vardı, 2011 yılından itibaren sosyal medya öne çıktı. Facebook’la başlayan siyasetçi-sosyal medya ilişkisinde Twitter daha çok tercih edilir hale gelince kulvar da değişmiş oldu.
Öyle ki…
Amerika Birleşik Devletleri’nde Bakanlar görevden alındıklarını Trump’ın twitlerinden öğrendiler, Başkan’ın dünyaya posta koyan açıklamalarını da buradan izlediler.
Kısacası…
Yalnızca bizde değil, dünyada da Twitter artık siyasetin en önemli varlık alanı kabul ediliyor.
Üstelik…
Süre çok kısa olduğu için takvimi çok hızlı işleyen 24 Haziran seçimi öncesinde sosyal medya önceki gece yarısı başlayan “Tamam” “Devam” paylaşımları savaşında olduğu gibi siyasetin savaş alanı haline geldi.
Seçim meydanlarından önce sosyal medya meydanında başlayan mücadelenin sabaha yansıması da, karşılıklı atışmanın devam ettiğini gösterdi.
Nitekim…
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ sosyal medyadaki siyaset mücadelesine açıklamasında yer verirken, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman gece boyu yaptığı çok sayıda Devam paylaşımının ardından sabah bir başka noktaya dikkat çeken twitinde şunları yazdı:
“Milyonlarca DEVAM twiti atılmasına rağmen twitter taga gündemde yer vermiyor. Madem mızıkçılık yapacaktınız neden başlattınız?”