Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nun yorumu: Erken seçim dilden çıkınca millete mal olmuş demektir, mümkün olduğunca çabuk yapılmalı

BAŞBAKAN YARDIMCISI HAKAN ÇAVUŞOĞLU
BAŞBAKAN YARDIMCISI HAKAN ÇAVUŞOĞLU
BAŞBAKAN YARDIMCISI HAKAN ÇAVUŞOĞLU

Açıkça söylemek gerekirse… Erken seçim bir süredir kulislerde konuşuluyor ve üzerinde projeksiyonlar geliştiriliyordu, yani beklenmedik durum değildi.
Yine de…
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin salı günü saat 11.00’de “26 Ağustos’ta erken seçim çağrısı” yapmasıyla başlayan süreç baş döndürücü hızla gelişti ve tüm gündem değişti.
Önce…
Çarşamba günü saat 13.30’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yarım saat süren görüşme yaptılar. Saat 16.00 sıralarında medya karşısına çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise isteğe kayıtsız olmadıklarını söyleyip “24 Haziran’da seçim” açıkladı.
O hızla…
Çarşamba akşamı TBMM Başkanlığı’na verilen, Anayasa Komisyonu’nda dün görüşülen erken seçim kanun teklifi dün TBMM Genel Kurulu’nda oylandı ve kabul edildi.
Şimdi sırada…
Yüksek Seçim Kurulu’nun 24 Haziran için seçim takvimini açıklaması var.
Gerçi…
1 Kasım 2015 seçimine de hızlı gidildi, fakat 24 Haziran seçimi her yönüyle en hızlı erken seçim oldu.
İşte…
Bu yönüyle tarihe geçen 24 Haziran 2018 seçimini Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ile konuştuk.
“Sandık milletimizin önüne tekrar konuyor, hayırlı olsun” diyerek başladı ve şu vurguyu yaptı:
“Alınan erken seçim kararının ülkemiz geleceği için hayırlı olmasını diliyorum. Ülkemizin geleceği için atılan adımlar çok önemli.”
Kısa süreci şöyle yorumladı:
“Erken seçim isteği dilden çıktıktan sonra millete mal olmuş demektir. O nedenle, mümkün olduğunca en çabuk şekilde yapmak gerekir. Şu anda alınan karar ve yapılan da bu.”
Bu noktada…
1 Kasım’da da çok hızlı seçim yapıldığını anımsatıp, “YSK bu sürede seçim yapabileceğini açıkladı. Muhalefet de itiraz etmedi” dedi ve devam etti:
“Parti olarak seçimleri zamanında yapmak istediğimizi hep söylüyoruz. Fakat şu anda ‘cumhur ittifakı’ var ve Sayın Bahçeli’nin erken seçim çağrısı da ittifaka uygun.”
Ardından…
Erken seçime kararındaki ana etkeni açıkladı:
“İstiyoruz ki, Türkiye artık önüne baksın, yeni yönetim sistemiyle 5 yıl başka bir şey düşünmeden ilerleyişini sürdürsün.”
Seçime bakışı da şu:
“Güzel bir zamanda seçime gidiliyor. Henüz yaz mevsiminin başı, tatillerin de yoğun olarak başlamadığı bir dönem. Zaman olarak sorun yaşanacağını düşünmüyorum.”