Devlet kararlı davrandı, Büyükşehir yol ve kavşakları genişletti, Bursa trafiği yüzde 15 rahatladı… Hedef 3-4 ayda yüzde 35’e çekebilmek

19 EYLÜL 2018 GÜNÜ KUPÜR
19 EYLÜL 2018 GÜNÜ KUPÜR

Bursa’nın son dönemde yol vermeyen ve bu nedenle de bunaltan trafiği için bir yandan Büyükşehir Belediyesi yeni yollar, yeni köprülü kavşaklar, yeni viyadükler ve yeni düzenlemeler yaparken, idari anlamda Vali İzzettin Küçük de harekete geçti ve koordinasyonu üstlendi.
Nitekim…
Bursa Valisi İzzettin Küçük başkanlığında yapılan ve devletin masaya oturduğu ilk toplantıda trafik sıkışıklığını gidermek adına alınan kararları 19 Eylül 2017 günü Olay gazetesindeki köşemizden, 20 Eylül günü de bu sütunlardan duyurduk.
Ziyareti sırasında da…
Alınan kararların günümüz trafiğine etkisine ya da katkısına yönelik izlenimlerini paylaştı.
Söze…
“Hepimiz gözlemliyoruz, Bursa’nın trafiği biraz daha rahat akıyor” diye başlayıp şunu anımsattı:
“Kaldırımlar daraltılarak yollar ve kavşaklar genişletiliyor ve trafik daha akıcı hale getiriliyor.”
Gözlemi şu:
“Alınan önlemler Bursa trafiğine yüzde 15 rahatlama getirdi. Hedefimiz bu oranı 3-4 ay içinde yüzde 35’e çekebilmek.”
Şunu da ekledi:
“Yüzde 35’in üstüne de çıkmak mümkün elbette. Fakat bunun için daha üst düzeyde başka çalışmalar gerekiyor. Örneğin büyük güzergahlar açmak, ya da metroyu genişletmek gerekiyor. Yoksa 20 yıl sonra çözülemez.”