28 Şubat Platformu kadınları, Afrin’de ‘savaşan orduya’ destek olmak için ‘dua ordusu’ kurdu

28 ŞUBAT PLATFORMU ARİF ÇELENK NERMİN KÜBRA GÜNER MAİDE TUNÇBİLEK GÜLSÜM SÜSLÜ
28 ŞUBAT PLATFORMU ARİF ÇELENK NERMİN KÜBRA GÜNER MAİDE TUNÇBİLEK GÜLSÜM SÜSLÜ

Aslında… 2000 yılından beri faaliyette. Üstelik Türkiye’de ilk olarak Bursa’da kurulan 28 Şubat Platformu diğer iller için de model oldu.
Ana amaçlarını…
Adlarında olduğu gibi 28 Şubat’la mücadele olarak belirlediler, ama güncel gelişmeler de platformun ilgi alanında.
Örneğin…
28 Şubat Platformu Başkanı Emekli Albay Arif Çelenk ve platform kadrosundan Nermin Kübra Güner, Maide Tunçbilek, Gülsüm Süslü ile sohbet ederken üstüne basa basa şunu söylediler:
“28 Şubat’ın mağdurları olarak kimimiz üniversiteye gidemedik, kimimiz çalıştıkları kurumlarda işlerinden oldu. 28 Şubat’ın tarih sayfalarında kalmasına izin vermeyeceğiz, milletlimize hep hatırlatacağız.”
100’ü aşkın üyesi olan 28 Şubat Platformu, yaşananları unutmamak için geçen hafta Ankara Adliyesi’ndeki duruşmaya katılmışlar.
Bir yandan…
28 Şubat’ta Bursa’daki iki üniversitenin öğrencileriyle buluşup o günleri bir kez daha anlatmayı planlıyorlar. O dönemin sembolü okullarda öğrencilerle buluşmak da planları arasında.
Yine…
Kısa adı Bursa İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği olan BİHMED’le ortak program yapıp, geçen yıl Ulucami-Orhan Camii arasındaki Orhangazi Parkı’nda açtıkları resim sergisini tekrarlamak istiyorlar.
Bu arada…
28 Şubat’ı üniforma korkusu ile geçiren 28 Şubat Platformu kadınları, yaşadığımız süreçte üzerlerindeki baskıyı atmanın yanında üniformayla dost olup bütünleşen bir çizgideler.
Öyle ki…
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’de büyük bir başarıyla sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekatı’na destek için harekete geçtiklerini, koordinasyonu yürüten Arif Çelenk açıkladı:
“Afrin’de savaşan ordumuza destek amacıyla bizler de manevi anlamda dua ordusu oluşturduk ve Fetih Suresi’ni okuyoruz. 30 bin duayı geçtik, hedefimiz 100 bin Fetih Suresi okumak.”
Verdiği bilgiye göre, çevre illerin yanı sıra Diyarbakır’dan bile Fetih Suresi okuyup bildirenler var.
Finali de şöyle planlıyorlar:
“Dua ordusu 100 bin Fetih Suresi’ne ulaştığında, Beştepe Millet Camii’nde ordumuzun başkomutanı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte duasını yapmak istiyoruz.”