CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş’tan mesaj gibi hedef: CHP’li olmayan 15 ilçeyi de Nilüfer’deki hizmetlerle tanıştırmak istiyoruz

CHP İL BAŞKANI HÜSEYİN AKKUŞ
İlçe ve il kongreleri sürecini tamamlayan CHP hafta sonunda kurultayını yapacak. Kemal Kılıçdaroğlu bu kurultayda da tek aday değil. Muharrem İnce, Ümit Kabasakal ve Ömer Faruk Eminağaoğlu kurultayda Kılıçdaroğlu’na karşı Genel Başkan seçilebilme mücadelesi verecekler.
Bir yandan da…
CHP’de önce yerel seçime yönelik proje ve program çalışmaları yapılıyor.
İşte…
30 Mart 2019 yerel seçimine yönelik o hazırlıkları CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş’a sorarken, kafasındaki seçim hesabını öğrenmek istedik.
Üç aşamada cevap verdi:
Bir…
“Önce Bursa’nın fotoğrafını çıkarmak istiyoruz. Gençleriyle, işçileriyle, memurlarıyla, çiftçileriyle, kısacası tümüyle Bursa’nın fotoğrafını çıkaracağız. Böylece seçimlere yönelik ortak bir yol belirleyeceğiz.”
İki…
“Bursa’nın fotoğrafını çıkardıktan sonra Bütünşehir’i kazanmak için çalışmalara başlayacağız.”
Tam bu noktada…
Siyaset camiası ve özellikle de CHP içindeki adaylık kulislerinin ilgisini çekecek özellikler taşıyan mesaj gibi hedefini açıkladı.
Söze de…
“Biz Bütünşehir’i kazanmak istiyoruz” diye başladı ve şunu söyledi:
“Halen de 2 ilçe belediyemiz var. Mudanya Belediyesi sosyal demokrat belediyeciliğin örneklerini kendi içinde en güzel şekilde sürdürüyor.”
Şöyle devam etti:
“Nilüfer Belediyesi, belediyecilik anlamında çok eski ve deneyime sahip. Bütünşehir’i kazanmak için de Nilüfer Belediyesi’ni örnek alıyoruz.”
Şunu vurguladı:
“Bursa’nın kalan 15 ilçesini Nilüfer’deki hizmetlerle tanıştırmak istiyoruz. İddialıyız, CHP’li olmayan 15 ilçe de Nilüfer hizmetlerini tanıyacak.”
Üç…
Bursa’nın tüm ilçeleri ve Büyükşehir’i kapsayan Bütünşehir’i 30 Mart 2019’da Nilüfer Belediyesi hizmetleriyle tanıştırmayı hedefleyen CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş’a kendi siyasi hedefini de sorduk?
Sporculuğundan beri tanıdığımız özelliğiyle net bir cevap verdi:
“Ben bir yere aday değilim, arkadaşlarım da değil. Biz seçimi yöneteceğiz, onun için de kadroları boşaltmayacağız.”