Türkiye-Rusya ilişkilerinin en kritik sürecinde Moskova’ya sıradışı Büyükelçi: Hüseyin Diriöz

MOSKOVA BÜYÜKELÇİSİ HÜSEYİN DİRİÖZ VE EŞİ SİBEL DİRİÖZ
MOSKOVA BÜYÜKELÇİSİ HÜSEYİN DİRİÖZ VE EŞİ SİBEL DİRİÖZ
MOSKOVA BÜYÜKELÇİSİ HÜSEYİN DİRİÖZ VE EŞİ SİBEL DİRİÖZ

Son dönemde… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan izlediği dış politika anlayışıyla kritik ilişkilerin olduğu ülkelere sıradışı büyükelçiler görevlendiriyor.
Nitekim…
Yıllarca tıkalı görünen Türkiye-Çin ilişkilerinin canlanması için Başdanışmanı olan Emin Önen’i geçtiğimiz günlerde Pekin Büyükelçisi atadı.
Benzer bir durum Moskova Büyükelçisi Hüseyin Diriöz için de geçerli.
Uzun yıllar Avrupa Konseyi ve NATO’da temsilcilik görevlerinde bulunan, Dişişleri Bakanlığı Sözcülüğü yapan, Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanlığı döneminde de Başdanışman olan Hüseyin Diriöz, kritik uçak krizi sonrası Moskova Büyükelçiliği görevine atanmış.
Çok zor dönemdeki 1 yıllık görevinde Türkiye-Rusya ilişkileri açısından kritik günler yaşamış.
Şimdi mutlu…
Eşi Sibel Diriöz ile birlikte Tolstoy’un dedesinin evi olarak bilinen ve tartışmasız Moskova’nın en güzel binalarından biri olan Büyükelçilik Rezidansı’nda sohbet ederken, Devler eski Bakanı Cavit Çağlar’ın aracılığıyla başlayan sürecin iki ülke ilişkilerindeki sorunların aşılmasına sağladığı katkıyı anlattı.
Gerçi…
Rusya’da bürokrasi çok ağır işlediği için liderler düzeyinde alınan kararların aşağıdaki bürokrasi katmanlarına henüz istenen düzeyde yansımadığını söyledi, ama gelişmelerin umut verici olduğunu da ekledi.