Cumhurbaşkanı Erdoğan görevi Alinur Aktaş’a verdi, rahmetli Hikmet Şahin’den sonra İnegöl’den Büyükşehir’e ikinci başkan geliyor

ALİNUR AKTAŞ
ALİNUR AKTAŞ
ALİNUR AKTAŞ

Tarih 27 Ağustos 2017… İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, belediye olarak düzenledikleri Uluslararası İnegöl Tarihi ve Kültürü Sempozyumu bildirileri kitabını getirdiğinde, İnegöl üzerine sohbet ettik.
O günlerde…
AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman yeni atanmıştı ve beklenen isimleri ekarte edip İnegöl’den İl Başkanlığı’na gelmişti.
Bu atamanın da…
2019’daki Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı yolunda İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş için şans olup olmadığı tartışılıyordu.
Biz de…
Sohbet sırasında “İl Başkanı çıkaran İnegöl ikide iki yapar mı?” diye sorduk.
Sorduğumuzda gülümsemişti. Fakat, İnegöl’de 3 dönemdir gösterdiği belediye başkanlığı performansı ve siyaset şansı bugün Alinur Aktaş’ı arzu ettiği Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na taşıyor.
O bakımdan…
Aktaş’ın bugünkü Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında AK Parti Adayı olarak seçilip 17 ay Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapacak olması önemli.
Anımsıyoruz da…
2001 yılında AK Parti kurulurken, İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Şevket Orhan istişarelerle İl Başkanı atanmıştı.
Ardından…
2004 yerel seçimlerine gidilirken, Refah ve Fazilet partilerinden 3 dönem İnegöl Belediye Başkanlığı yapan Hikmet Şahin gelip Büyükşehir Belediye Başkanı olarak 1 dönem de Bursa’ya hizmet etti ve iz bıraktı.
Şimdi…
Ayhan Salman göreve İnegöl’den gelen ikinci İl Başkanı olarak başladı. O süreç içinde adı sıkça geçen Alinur Aktaş da İnegöl’den ikinci Büyükşehir Belediye Başkanı olarak geliyor.
Dün…
Beştepe’de Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’la önce ayrı ayrı, sonra topluca görüşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görevi Aktaş’a verirken, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Erol Kaya’nın bugün Bursa’da adaylığı açıklaması kararlaştırılmıştı.
Ne var ki…
Görevlendirme duyulunca Aktaş’ın telefonları hiç susmadı. Anlaşılan o ki, Erdoğan’ın kararı İnegöl kadar Bursa’da da yankı buldu.
Bununla birlikte…
Pazartesi günü yapılan temayül sonuçları bilinmiyor, ama 7-8 milletvekilinin Büyükşehir için Mustafa Dündar’ı söylediği konuşulurken, Alinur Aktaş’ın seçilmesine “Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nun gücü” yorumları yapıldı.