Bu işte adaletsizlik var… Bursa, bütçeden aldığından fazlasını veren illerde ilk beş içinde yer alıyor!

Araştırmayı Dünya gazetesinde gördük. Maliye Bakanlığı verilerine göre 9 ilin bütçeden aldığından fazlasını verdiği vurgulanıyor. Bu durumda 72 il de, verdiğinden fazlasını almış oluyor.
Üstelik…
Bütçeden aldığından fazlasını veren iller sıralamasında Bursa beşinci sırada yer alıyor. Yani, bütçeye çok verip az alan iller liginin ilk beşinde bulunuyor.
Listeye göre…
İlk sırada yer alan Kocaeli 2016’da yüzde 1053 olan bütçeye katkısını bu yıl yüzde 1156’ya çıkarmış. İkinci sıradaki İstanbul’un katkısı yüzde 738.8’ken bu yıl yüzde 806.9 olmuş.
Listenin üçüncü sırasında İzmir yer alıyor. O da geçen yıl yüzde 415 olan katkısını bu yıl yüzde 437.1’e yükseltmiş. Sürprizi ise geçen yıl yüzde 223.8 olan bütçeye katkısını bu yıl yüzde 266.4’e çıkaran Tekirdağ yapmış.
Beşinci sırada Bursa var. Bursa’nın bütçeye katkısı geçen yıl yüzde 163 olurken, bu yıl yüzde 187.8’e ulaşmış.
Araştırmadan da…
Türkiye bütçesinde 9 ilin 72 ilin yükünü omuzladığı anlamı çıkıyor.