CHP’deki 3.5 yıllık “yol hikayesini” sonlandırıp istifa eden Necati Şahin ayrılırken çarpıcı bir tespit yaptı

NECATİ ŞAHİN VE AİLESİ CHP İSTİFA
NECATİ ŞAHİN VE AİLESİ CHP İSTİFA

NECATİ ŞAHİN VE AİLESİ CHP İSTİFAReferanduma 2 gün kala evet oyu vereceğini açıklayınca, 2014 yerel seçiminde Büyükşehir Adayı olduğu CHP’deki tepkilerin odağında kalan Necati Şahin perşembe günü CHP’ye veda etti.
Şahin’in ailesine verdiği değeri bilenlerdeniz. Aday adaylığı sunumu yaparken ailesi yanındaydı. Dün de yanında oğlu-gelini, kızı-damadı ve torunları vardı. Eşiyle diğer kızının ise sağlık problemi nedeniyle İstanbul’da olduklarını söyledi.
CHP ile 1 Aralık 2013’te başlayan yol hikayesinin 18 Nisan 2017’de son bulduğunu ifade ederken, “her kesimden oy alarak merkez partisi olmasına katkı sağlamak” amacıyla geldiğini anlattı.
Bilinen sorunları dile getirdikten sonra da çarpıcı bir tespit aktardı:
“AK Parti’li ve MHP’lilerden hayır oyu istenirken sakınca görmeyenlerin, bir CHP üyesinin evet oyu vereceğini beyan etmesine aşırı tepkileri anti demokratik zihniyeti ortaya koydu.”
Kararını açıkladıktan sonra ihracının isteneceği haberleri üzerine Mudanya İlçe Seçim Kurulu’na istifasını yolladığını da ekledi.