Bursalı gençler Hollanda’yı protesto etmek için akın akın İstanbul’a gittiler

HOLLANDA KONSOLOSLUĞU ÖNÜ PROTESTO İBRAHİM BEŞEN
HOLLANDA KONSOLOSLUĞU ÖNÜ PROTESTO İBRAHİM BEŞEN

HOLLANDA KONSOLOSLUĞU ÖNÜ PROTESTO, İBRAHİM BEŞENKritik nokta galiba şu: Hollanda elbette kendi topraklarında egemenlik ve yapılacak toplantıya izin vermek ya da vermemek hakkı var.
Ne var ki…
Diplomatik temsilcilikler olan Büyükelçilikler ve Konsolosluklar bulundukları ülkenin değil, kendi ülkelerinin toprakları kabul ediliyor.
O bakımdan…
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya cumartesi gecesi Hollanda’da, Türkiye Cumhuriyeti toprağı kabul edilen Konsolosluk’ta Türk vatandaşlarıyla buluşmak istedi.
Hollanda hükümetinin engelleme kararı ve Bakan’a tavrı bu nedenle çok çirkin oldu.
Diplomatik pasaport taşıyan bir Bakan’ın yolunun kesilmesi, polis eşliğinde sınır dışı edilmesi, toplanan Türk vatandaşlarına sert polis müdahalesi Batı’nın Türkiye’ye bakışını gösteren en somut kanıt.
Dünyada benzeri görülmemiş bir diplomatik çirkinliğe imza atan Hollanda’ya duyulan tepki ise hareketli bir cumartesi gecesi yaşanmasını getirdi.
Ankara’daki Hollanda Büyükelçiliği ve İstanbul’daki Konsolosluğu önünde cumartesi gecesinden beri protesto gösterileri yapılıyor.
Öyle ki…
Cumartesi gecesi Hollanda’yı protesto için Bursa’dan İstanbul’a adeta akın yaşandığını, gidenlerden İbrahim Beşen’in sosyal medya paylaşımlarından gördük
Türkiye’deki referanduma Batı’nın bu denli müdahalesini anlayabilmek mümkün değil.