CHP’nin ilginç kararı… Mudanya’da 4 üyeyi ihraç ısrarıyla kendi kendine Belediye Meclisi’nde azınlığa düştü

Aslında… Olayların başlangıcı 2 ay öncesine dayanıyor.
16 Kasım 2016 günü bu sayfalardan duyurduğumuz gibi, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz makam aracının yenilenmesine karşı oy verdikleri gerekçesiyle, belediye meclisinin CHP’li üyelerinden Metin Uyanık, Metin Bağcı, Mustafa Ay, Muhmure Uçar’ın elinde bulunan istifa dilekçelerini yürürlüğe koyup düşürdü.
Yerlerine de İlçe Seçim Kurulu’ndan yeni isimler getirilmesini sağladı.
Bir yandan da…
Türkyılmaz’ın isteği üzerine CHP Mudanya İlçe Yönetim Kurulu, meclis üyelikleri düşürülen 4 ismi grup kararına uymamaktan ihraç istemiyle İl Disiplin Kurulu’na verdi.
Buna…
Düşürülen meclis üyeleri İdare Mahkemesi’nde dava açarak itiraz ettiler.
Mahkeme Metin Uyanık ve Metin Bağcı hakkında yürütmeyi durdurma kararı verip meclis üyeliklerini iade ederken, Mustafa Ay ve Mahmure Uçar’ın itirazlarını reddetti.
İşte…
CHP İl Disiplin Kurulu da böyle bir sürecin ardından toplandı. Türkyılmaz’ın da katıldığı toplantıda Metin Uyanık, Metin Bağcı, Mustafa Ay ve Mahmure Uçar hakkında oybirliğiyle ihraç kararı verildi.
Gerçi…
CHP Parti Meclisi’nde onaylandıktan sonra yürürlüğe girecek, ama bu kararla birlikte Mudanya Belediye Meclisi’nde CHP kendi isteğiyle azınlığa düşüyor.
Bir anlamda…
Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın inadı, CHP’yi Mudanya Belediye Meclisi’nde azınlığa düşürmüş oldu.
Çünkü…
25 üyeli Mudanya Belediye Meclisi’nde 14 sandalyesi olan CHP 2 üyeyi ihraç ederek 12’ye iniyor. AK Parti’nin 8, MHP’nin 3 üyesine artık bağımsız olan Metin Uyanık ve Metin Bağcı da eklendiğinde, denge 13-12 CHP’nin aleyhine dönüyor.