10 yıl önce İntam’larla birlikte çöken Selvili Cadde viyadükle yeniden yapılıyor, Çekirge Caddesi’ne alternatif geliyor!

2016 12 13 16.07.39
2016 12 13 16.07.39

2016-12-13-16-07-39Tarih 23 Şubat 2006… Çekirge Caddesi üzerinde bulunan ve yapıldıklarında Bursa’nın en prestijli iş merkezi olan İntam’ın 2 bloğu, yamaçlardaki heyelan nedeniyle yıkıldı.
Binaların yıkılmasına yol açan toprak kayması, arkalarından geçen ve Hamzabey ile Çekirge’yi birbirine bağlayan Selvili Cadde’yi de çökertti.
Yıllardır…
Çekirge Caddesi’ne alternatif olarak kullanılan ve Çelikpalas’ın arkasından başlayıp Çekirge’deki Armutlu Meydanı’na ulaşan Selvili Cadde heyelanla çökmeden önce, dönemin Osmangazi Belediye Başkanı olan Recep Altepe tarafından geliştirilerek ulaşıma sunulmuştu.
O bakımdan…
Heyelan İntam’daki ev ve işyeri sahiplerini açıkta bırakırken, yolu kullananların bağlantısını da kesmiş oldu.
İşte…
Daha o günlerde İntam’ların ve yolun yeniden yapılacağı sözünü veren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe o sözünü yerine getiriyor olmanın mutluluğunu yaşıyor.
Nedenini…
Önce İntam’ların yıkılmasından başlayarak anlattı:
“Bilirkişi raporu var. İntam’lar için istinat duvarı olarak kullanılmak üzere yapılan beton blokların 30. yılında çökeceğini yazıyor. Aynen de öyle oldu. Binanın 30, yılında beton bloklar çöktü.”
Şunu anımsattı:
“Beton çökünce arkasındaki toprak aşağı indi ve hiç istemediğimiz şekilde İntam’ların yıkılmasına neden oldu.”
Ardından…
Binaları çökerten toprak kayması nedeniyle, hemen üstünden geçen Selvili Cadde’nin o bölümünün de çöküp yolun kullanılamaz hale geldiğini ifade etti.
Şöyle devam etti:
“İntam’ları yeniden yapma ihalesini Taşyakan İnşaat kazandı. Projeyi hazırladılar. Baktığımda, projede arkadan geçen Selvili Cadde’nin olmadığını gördüm.”
Sonra da şunu açıkladı:
“Halbuki vatandaşa sözümüz var. O yolu yapacağız. Uyarım üzerine, eskiden beri kullanılan yolun tamamlanması için proje değiştirildi.”
Şu bilgiyi verdi:
“Yolun çöken bölümü çok sağlam kazıklarla yükseltilip viyadükle sağlam şekilde geçilecek. Bunun için 12 milyon liralık harcama yapacağız.”
Şunu da ekledi:
“Firmaya yer teslimi yapılıyor. Hemen viyadük inşaatına başlıyorlar. Sonra da yapılan bu bölüme yaslanarak İntam’lar yeniden inşa edilecek.”