52 yıldır süren “Bursa’nın hafızası” geleneği… Her pazartesi toplanıp, hizmet ettikleri Bursa’yı konuşuyorlar

PAZARTESİ BULUŞMALARI BURSANIN HAFIZASI GRUP
PAZARTESİ BULUŞMALARI BURSANIN HAFIZASI GRUP

pazartesi-bulusmalari-bursanin-hafizasi-grupDaveti… Başbakan eski Yardımcısı Ertuğrul Yalçınbayır yaptı. “Pazartesi günleri buluşup Bursa ve ülke üzerine sohbet ediyoruz. Gel konuğumuz ol” dediğinde kimler olduğunu sorduk.
“Geldiğinde görürsün” cevabını görev kabul edip gidince karşımıza Bursa’nın hafızası bir topluluk çıktı.
Kimler yok ki…
Bursa’ya hukukçu ve siyasetçi olarak hizmet eden, Başbakan Yardımcılığı, AK Parti Kurucu Genel Sekreterliği yapan Ertuğrul Yalçınbayır toplantı moderatörü konumunda.
9.5 yıl görev yaparak en uzun süre Bursa Valiliği yapan unvanını elinde bulunduran Zekai Gümüşdiş orada. 1982’de atandığı Bursa Belediye Başkanlığı’na 1984’te seçilen Ekrem Barışık yanında.
40 yıllık DSİ Bölge Müdürlüğü ardından 1994-1999 dönemi Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Erdem Saker ile görevi ondan devralıp 1999-2004 arası Büyükşehir Belediye Başkanı olan Erdoğan Bilenser orada.
Yıllarca Bursa tarımı için çalıştıktan sonra 1980’de Danışma Meclisi Üyeliği yapan Recai Dinçer orada. CHP’de Bursa Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi olarak siyaset yapan, Bursa Barosu Başkanlığı yanında kayyum olarak Bursaspor Başkanlığı yapan Yahya Şimşek orada.
1999-2002 dönemi DSP Bursa Milletvekili olan Hayati Korkmaz orada.
Bursa Vali Yardımcılığı görevinden emekli olduktan sonra Nilüfer Belediyesi’nde görev üstlenen Vedat Müftüoğlu orada. Bursa’da Cumhuriyet Savcılığı sonrasında İzmir’de DGM Savcılığı yapan Cevdet Ulu orada.
Barışık döneminin ilk yarısında Belediye Başkanvekili olarak çok önemli projeleri ilk hazırlayan ekibin kurucusu Kemal Türkün orada.
Atatürk’ün silah arkadaşı, Türkiye Cumhuriyeti’nin İkinci Cumhurbaşkanı olan CHP eski lideri İsmet İnönü’nün avukatlığını yapan, tatillerde de ailece yanında olan, Bursa Barosu Başkanı olarak efsaneleşen Turgut Bulut orada.
Bursa sanayisine uzun yıllar hizmet veren Mehmet Koçak orada. Bursa’ya sanayici, Ticaret ve Sanayi Odası yöneticisi ve Türk Hava Kurumu Başkanı olarak yıllarca hizmet eden Adnan Türkay orada.
Tofaş’ta CEO Yardımcısı olarak otomotivin gelişimi için kafa yoran, şimdi de kente öneriler hazırlayan Savaş Arıkan orada.Çiçek Izgara
İş dünyasının etkili isimlerinden Bursa Emniyet Müdürlüğünü Güçlendirme Derneği Başkanı Turgay Üntut da orada.
Yıllarca Bursa’ya hizmet edenleri bir arada görmek etkileyiciydi.
Grubun Doğal Başkanı Turgut Bulut 1964’te ilk Pazartesi Buluşmaları’nın nasıl başladığını anlatırken de heyecan duyduk, 52 yıldır süren ve katılımlarla sürekli kendini yenileyen grubun Orhaneli Kavşağı’ndaki Çiçek Izgara’da gerçekleşen buluşmalarına tanıklık etmekten heyecan duyduk.
Bu kente hizmet edenlerin kentin bugünü ve ülkeyi konuşmalarını çok yararlı bulduk.