Yerel siyasette bahar… Ankara’daki diyalog havası Bursa’ya da yansıdı, CHP yıllar sonra MHP’yi ziyaret etti

CHP İL BAŞKANI ŞADİ ÖZDEMİR MHP İL BAŞKANI TEVFİK TOPÇU ZİYARETİ
CHP İL BAŞKANI ŞADİ ÖZDEMİR MHP İL BAŞKANI TEVFİK TOPÇU ZİYARETİ

chp-il-baskani-sadi-ozdemir-mhp-il-baskani-tevfik-topcu-ziyaretiLiderlerin Çankaya’daki Başbakanlık’ta, Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde buluşmalarıyla 5 milyon kişinin katıldığının açıklandığı Yenikapı Mitingi’nde bir araya gelmeleri üzerine oluşan diyalog havası Bursa’ya yansıdı. AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun’un muhalefet partilerini ziyaretlerinin ardından MHP İl Başkanı Tevfik Topçu’nun CHP’ye yaptığı ziyaret de yeni bir başlangıç oldu.
CHP İl Başkanı Şadi Özdemir de iade-i ziyaret için arkadaşlarıyla birlikte MHP’ye gitti. Sıcak sohbetin ortaya çıktığı ziyarette açığa alınan ve ihraç edilen kamu görevlilerinin durumu da konuşuldu.
Böylece…
10 yıl önceki süreçte zaman zaman bir araya elen 3 siyasi partinin il başkanları bu kez 15 Temmuz sonrası oluşan ve Yenikapı Ruhu olarak da adlandırılan dönemde karşılıklı ziyaretlerle yerel siyasette bahar havası estirdiler.
Diyaloğa dayalı bu hava, bayramlaşmada da sürdü. İlk kez birbirlerinin bayramlaşmalarına il başkanı düzeyinda katıldılar.