Yeni darbe girişimi spekülasyonlarına Gürsel Dönmez uyarısı: Söylentiye kanmayın, ama uyanık olun!

Son zamanlarda, sosyal medya ile birlikte yazılı ve görsel medyada yer bulan bir söylenti var. Ekim ya da kasım aylarında yeni bir silahlı darbe girişimi olacağı iddiası dile getiriliyor.
Bu söylentiye…
Başbakanlık Başdanışmanı ve Dış İlişkiler Başkanı Dr. Gürsel Dönmez tepki gösterirken, “Son günlerde 15 Temmuz benzeri ikinci bir kalkışma spekülasyonu yapılıyor” dedi ve devam etti:
“PKK ve benzeri terör örgütleri sebebiyle devletin bu konuda yarım asırlık tecrübesi var. Milletin hangi dirayete sahip olduğunu dost-düşman herkes gördü zaten.”
Görüşü şu:
“Küresel çeteler böyle bir kalkışma için ellerini ovuştursalar bile her türlü kumpas kesin olarak ellerinde patlar.”
Ardından…
“Şu unutulmamalı” deyip uyardı:
“15 Temmuz darbe girişimi millet eliyle durduruldu. Küresel efendileri namına tekrar böyle bir çılgınlığa cesaret etmeyi düşünenler olursa, bu sefer hem milletin hem de devletin ağır tokadını yerler.”
Bu noktada…
Artık kimsenin cesaret edemeyeceği düşüncesini dile getirip “Korku ve panik oluşturmak isteyen odakların yaydığı dedikodulara itibar etmemek gerekir” dedi ve şunu söyledi:
“Zaten çok cepheli ve asimetrik nitelikli savaş içinde olduğumuzu biliyoruz. Şerbetliyiz. Zor zamanlar atlattık ve çok daha zor zamanlar atlatabilecek güçteyiz.”
Şu uyarıyı da eklemeden geçemedi:
“Bu yılın sonuna kadar her türlü kalleşliği görmemiz ihtimal dâhilinde. Ama bu yılın sonunda bambaşka bir ABD ve AB görmemiz çok daha güçlü bir ihtimal.”