17. yılında Körfez Depremi’ni unutmayalım, yeniden yapılaşma fırsatı kentsel dönüşümde hata yapmayalım

NŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI BAŞKANI MEHMET ALBAYRAK
NŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI BAŞKANI MEHMET ALBAYRAK
İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI BAŞKANI MEHMET ALBAYRAK
İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI BAŞKANI MEHMET ALBAYRAK

Üzerinden tam 17 yıl geçti… 19 Ağustos 1999’da Bursa’nın burnunun dibindeki İzmit Körfezi merkezli olarak büyük bir deprem yaşadık. Bursa’da da hasara yol açan depremin izleri silindi belki, ama acısı unutulmadı.
Aslında…
Unutmamak da gerekiyor. Çünkü, dünyanın en önemli fay hatlarının geçtiği ülkemizde, yaşadığımız kent de bu hatlar üzerinde yer alıyor.
O bakımdan…
Deprem felaketlerinin gerçekleri doğrultusunda, her an depreme hazır olmamız ve deprem güvenliği bilinciyle hareket etmemiz gerekiyor.
İşte…
İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi bu bilinç ve sorumlulukla harekete geçti. 1999’daki felaketten sonra yapılanları ve yapılamayanları ele alan, yapılması gerekenler noktasında da yol gösterici olmayı amaçlayan önemli bir panel düzenledi.
Panelin iki ayağı var.
İlkinde, deprem ve önlemleri ele alınacak. İkincisindeyse, güvenli yapılar için fırsat özelliği taşıyan kentsel dönüşüm masaya yatırılacak.
Bugün saat 17.30’dan itibaren BAOB Yerleşkesi’nde başlayacak etkinlikler kapsamındaki panelin konuşmacıları arasında İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Mehmet Albayrak, Uludağ Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adem Doğangün, Bursa Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsa Yüksel, Şehir Plancıları Odası Başkanı Füsun Uyanık, Mimarlar Odası Başkanı Can Şimşek, Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Engin Er gibi konularının uzmanları yer alıyor.
Bu önemli panelin moderatörlüğünü de biz yapacağız.