Vali Harput sosyal medya hesabında darbe girişimi kınayıp hain ilan etti, ama gözaltından kurtulamadı

VALİ ŞAHABETTİN HARPUT SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMIİçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı görevinin ardından Kasım 2007’de Bursa Valisi olarak atanan Şahabettin Harput Ağustos 2013’e kadar görev yaptıktan sonra merkeze alındı ve oradan da emekli oldu.
Sonrasındaysa paralel yapı tartışmaları içinde hep adı geçti. Özellikle 15 Temmuz darbe girişimi sonrası hakkında işlem olup olmadığı çok soruldu.
Bunun üzerine…
Vali Harput’un sosyal medya sayfasına baktığımızda 15 Temmuz’la ilgili bazı değerlendirmeler yaptığını gördük.
Örneğin…
23 Temmuz tarihli paylaşımında da şunları yazıyor:
İhanetin haftası dolarken alınan ifadelerden kalkışmayı kimlerin tertiplediği ortaya çıkmıştır. Artık kimse başını kuma gömmesin.
Devletimiz bir taraftan hainlerden hesap sorarken, bir taraftan da yaraları sarıp milletiyle bütünleşmiş olarak sonsuza dek yaşayacaktır.
Bugün millet olarak yaşanan tehlikeden ders alıp daha dikkatli olmak ve dünyada ülkemizin gücü için birlikte daha çok çalışmak durumundayız.
Ülkemizdeki bu olağanüstü devlet-millet bütünleşmesi Allah’ın izniyle bu millete kurulacak tuzaklara kıyamete kadar geçit vermeyecek.
Ayrıca…
26 Temmuz tarihli paylaşımında şunları yazıyor:
Petrolün 1860’larda keşfinden sonra, dünya petrolünün yüzde 55’i Osmanlı’nın kaybettiği topraklardaydı. Ve Osmanlı yıkıldı, petrol de gitti.
Ya bugün…
Bugün Türkiye son yıllarda kat ettiği büyük gelişme ile dünyayı (Batı) ürkütünce başına neler geliyor görelim.
Hepsi bir plan.
Bize düşen uyanık olup bu planı bozmak, birlik ve beraberlik halinde devletimizin yanında olmak. tuzağa düşmemektir.

Buna karşın…
Vali Harput dün Ankara’da gözaltına alındı ve sorgulanmak üzere Bursa’ya getirildi. Medyaya  yansıyan görüntülerde Harput’un ellerinin arkadan kelepçelendiği görüldü.